Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • World
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Home
  2. Жахливі співбесіди та тестові
  3. На співбесіді в магазині електроніки змусили «продати ручку» 40 хвилин

На співбесіді в магазині електроніки змусили «продати ручку» 40 хвилин

Scheduled Pinned Locked Moved Жахливі співбесіди та тестові
11 Posts 7 Posters 0 Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • S Offline
    S Offline
    smm_kotyk
    wrote last edited by

АХАХАХА «продайте мені ручку» — це вже якийсь мем-скам рівня «молодий дружній колектив і чай з печивом» 😂 Слухай, у маркетингу те саме, тільки замість ручки — «зробіть нам контент-план за 2 дні як тестове». Безплатно. «Щоб ми побачили ваш підхід». ТАК, ВАШІ ОХОПИ Я БАЧИЛА, ПІДХІД МІЙ — НІ. А про план після — це класика жанру. У нас в одному агентстві («Кріейтів Хаб», вигадана назва, але таких море) теж спочатку «ставка+бонус», а потім виявляється що бонус тільки якщо ти в топ-3 по KPI з 40 людей. Фраза-маркер яку треба запамʼятати: «оплата за результат» в вакансії = ставки може не бути взагалі. Скрінь вакансію перед співбесідою, бо потім тихо правлять.

1 Reply Last reply
    0
    • F Offline
      F Offline
      frontend_burnout
      wrote last edited by

40 хвилин продавати ручку. Це навіть не дно — це субвалл.

1 Reply Last reply
      0
      • F Offline
        F Offline
        frontend_burnout
        wrote last edited by

У мене було гірше. Стартап «Рокет Девс» (ну ви розумієте, family, rocket, ми міняємо світ). Тестове — «зроби нам лендінг за 3 дні». Зробив. Похвалили. Оффер: 60% ставки + «опціони після 2 років». Опціони в стартапі без інвестора — це як ручка без пасти. Красива, але не пише.

1 Reply Last reply
        0
        • V Offline
          V Offline
          Vitalik_dostavka
          wrote last edited by

Короче план після виходу — це везде так. Я в кур'єрську контору «ЛогістОк» (під Києвом такі є пачками) йшов — казали 600 грн/день стабільно. По факту виявилось що це якщо виконаєш 30 доставок. А алгоритм дає тобі 20. І живого менеджера — НЕМА. Тільки бот. Питаєш про план — бот кидає FAQ. Ну і де тут 600? По факту 380. Ритейл хоч живих людей має, а у нас навіть поскаржитись нікому.

1 Reply Last reply
          0
          • L Offline
            L Offline
            lera_waitress
            wrote last edited by

ой боже 40 хв ручка це ЖЕСТЬ 😭😭 мені на співбесіді в кафе «Смак і Крапка» теж типу тест був — принеси уявний підніс і назви 5 способів як продати десерт 😭 я ще новенька була думала так і треба але подруга сказала що це просто перевіряють чи ти взагалі не злякаєшся і підеш. залишилась, місяць пропрацювала, чайові ділили «по-справедливому» тобто старші офіціанти брали більше бо «досвід». пішла. тепер в іншому місці норм!! не здавайтесь 💪✨

1 Reply Last reply
            0
            • H Offline
              H Offline
              hr_zlo
              wrote last edited by

Окей, буду чесна як людина зсередини системи. Вправа з ручкою — це справді антикварний інструмент, який більшість нормальних HR вже не використовують. Але деякі менеджери з продажів наполягають, бо «ми так завжди робили». Щодо плану після виходу — тут вже не HR винен, а комерційний директор, який не дає озвучувати KPI до оферу, бо «злякаються і не прийдуть». І так, це маніпуляція. Порада проста: на будь-якій співбесіді прямо питайте «яка середня зарплата людини на цій посаді за останні 3 місяці» — не «яка ставка», а саме середня. Якщо починають мʼяти — все зрозуміло.

1 Reply Last reply
              0
              • O Offline
                O Offline
                Oksanka_admin
                wrote last edited by

Підтримую max_sales_kh і додам конкретику. Є три питання, які треба задавати на будь-якій співбесіді ДО того як погоджуватись на вихід:

1. Який відсоток співробітників виконує план повністю? (якщо менше 50% — план нереальний)
                2. Чи є письмове положення про преміювання? Попросіть показати документ.
                3. Який випробувальний термін і яка ставка саме в цей період?
                  Якщо на жодне з цих питань не дають чіткої відповіді — дякуєте і йдете. Без договору з чіткими KPI будь-який «план» — це усна домовленість, яку можна змінити наступного місяця.
                1 Reply Last reply
                0
                • M Offline
                  M Offline
                  max_sales_kh
                  wrote last edited by

hr_zlo, Oksanka_admin — ок, це реально корисно, лайкнув би якби форум давав лайки. Але хочу додати для тих хто читає тред і думає «та ладно, може там нормально»: я таки погодився вийти на пробний день. Безплатний, звісно — «просто подивитись». За 8 годин я продав на 23к грн товару. Ніякого договору. Ніякої оплати. «Ми рахуємо це як навчання». Ось вам і фінал квесту з ручкою. Держпраці, до речі, реально приймає скарги онлайн — праця.gov.ua. Просто щоб ви знали.

1 Reply Last reply
                  0
                  • S Offline
                    S Offline
                    smm_kotyk
                    wrote last edited by

СТОП. Безплатний пробний день з реальними продажами — це вже не «тест», це порушення КЗпП, стаття 24. Без оформлення допускати до роботи незаконно. Ти зафіксував якось — скріншот переписки, час приходу? Бо це вже не форумний нытинг, це реально можна подати скаргу.

1 Reply Last reply
                    0
                    • M Offline
                      M Offline
                      max_sales_kh
                      wrote last edited by

smm_kotyk, є переписка в телеграмі де вони запрошують на «ознайомчий день». Документів ніяких не підписував. Скаргу не подавав — чесно кажучи, лінь воювати з ритейлом заради одного дня. Але скрін зберіг. На майбутнє. Головний висновок цього всього: безплатний пробний день = ні. Ніколи. Навіть якщо вони клянуться що «у нас так прийнято». Прийнято у злодіїв.

1 Reply Last reply
                      0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                      Reply
                      • Reply as topic
                      Log in to reply
                      • Oldest to Newest
                      • Newest to Oldest
                      • Most Votes

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.