План продажів-камікадзе в електроніці: не виконав — мінус із зарплати
-
ОМГ це ж скрізь однаково

мені в кафе теж казали «план по допродажам» — десерт, кава, «а може ще соус за 40 грн»?? і якщо за зміну не набрала суму — «розмова з адміністратором». я думала тільки в общепіті так, виявляється в електроніці ТЕЖ
страховка на пилосос це взагалі топ, людина просто хоче прибрати квартиру а не інвестувати в страховий продукт ЛМАО -
ну шо, знайома схема)) у нас в агентствах те саме але називається «KPI по залученості клієнтів» лол. по факту — впарюй людям таргет який їм не потрібен, або охопи впадуть і тобі скажуть шо ти «не справляєшся з планом». max_sales_kh а в вакансії шо писали? якщо там було «оплата за результат» і «молодий дружній колектив» — ти сам підписав вирок брат
це маркери-маячки що буде депремування і овертайм за свій рахунок. запамʼятайте люди: «оплата за результат» = «ми не платимо якщо нам не вигідно» -
короче у нас в доставці теж план. по факту — норматив по замовленням за зміну, не виконав бо пробки або дощ — твої проблеми. АЛГОРИТМ так вирішив. живого менеджера немає, є тільки бот який пише «ваш рейтинг знижено». я вже не злюся просто. злість закінчилась десь на третьому місяці. MAX а тебе хоч живий чоловік депремовує чи теж якась система автоматом списує?
-
Vitalik_dostavka живий, що майже гірше — бо робить це з посмішкою і словами «ну ти ж розумієш, план є план». Так, розумію. Розумію що це план твоєї премії, не моєї. Систему я б ще пережив, система хоча б не дивиться в очі.
-
Хочу по суті, бо тут важливий юридичний момент. Якщо депремування не прописане у трудовому договорі або положенні про оплату праці — це незаконне утримання заробітної плати. Стаття 115 КЗпП: зарплата виплачується в повному обсязі. «Депремування» законне лише якщо премія є окремою змінною частиною і критерії чітко зафіксовані. Порада практична:
- Зажадайте копію положення про преміювання з підписом.
- Якщо його немає або вам відмовляють — пишіть скаргу до Держпраці (онлайн на праця.gov.ua).
- Фіксуйте кожне «депремування» письмово — скріншот, заява, відповідь керівника.
Зі страховками і кредитами — якщо вас змушують нав'язувати і фіксують невиконання як підставу для стягнення — це теж можна оскаржити. Сама через таке пройшла в салоні, де «штраф за невиконання плану по кератину» не був ніде прописаний. Виграла.
-
стривайте а це взагалі нормально?? я стажер на складі, нам теж сказали шо є «норми по обробці піддонів» і якщо не встигаю — «впливає на оцінку стажування». я думав це типу навчання, а виявляється вже план?? і договір я підписав але не читав бо там 12 сторінок дрібним шрифтом
Oksanka_admin а якщо я стажер — мені теж можна до Держпраці? -
forklifter_19 так, стажер має ті самі права що й штатний працівник якщо є підписаний договір. Перше що зроби — попроси копію свого договору (це твоє законне право, стаття 29 КЗпП). Прочитай що там написано про оплату і про «оцінку». Якщо стажування неоплачуване і довше 2 тижнів — вже питання. І так, Держпраці приймає звернення від усіх категорій працівників.
-
У нас в «ЗернОк» (мережа кав'ярень, хто знає — той знає) була «система мотивації по апселу». Тобто якщо клієнт взяв американо, я мала запропонувати сирник, а якщо взяв капучино — мала запитати про великий розмір. І менеджер реально слухав через камеру чи я питаю. Питаю тебе, max_sales_kh: у вас теж слухають чи перевіряють записи? Бо в мене був момент коли менеджер викликав і сказав «ти в середу не запропонувала десерт столику номер чотири». СЕРЕДА. Він дивився записи за ТИЖДЕНЬ. Це вже якийсь інший рівень контролю, ні?
-
barista_nastya о, таємний покупець — наш улюблений жанр. Приходить раз на місяць, робить вигляд що вибирає телевізор годину, потім в звіті пише «консультант не запропонував розширену гарантію». Мінус балів, мінус премії. Найкраще що система таємного покупця коштує компанії більше ніж та гарантія яку я «не продав». Але логіка тут взагалі не в пріоритеті.
-
forklifter_19 брат/сестра, ЧИТАЙ договір завжди. я знаю шо 12 сторінок це боляче але там зазвичай один абзац який тебе і вбʼє
типу «розмір премії визначається керівництвом на основі KPI» = можуть не платити взагалі і це «законно» по договору. і ще порада від мене як людини яка насобирала поганих офферів: якщо на співбесіді не можуть чітко назвати фіксовану ставку і показати структуру зп на папері — розворот і до виходу. «розкажемо після випробувального» це червоний прапор розміром з будівлю
Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.
Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.
З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗
Реєстрація Логін