Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Завод / виробництво / склад
  3. Норми виробітку на складі підняли вдвічі — спина не витримує

Норми виробітку на складі підняли вдвічі — спина не витримує

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Завод / виробництво / склад
10 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    stepan_zp
    написав(ла) востаннє редагувалося

Значить так, пишу бо уже сили нема мовчати. Склад великий, логістична компанія під Києвом, я там вантажник-комплектувальник уже 6 літ. Так от — підняли нам норму виробітку вдвічі за один місяць. Було 80 замовлень на зміну, стало 160. За тими ж грошима. Спина вже тріщить, коліно ліве болить з самого ранку. Лікар каже — два диски вже не те що треба. А начальник каже 'хто не встигає — сам знаєш де двері'. Мені 47, не 20. Не можу так крутитися як пацани молоді. Хтось стикався? Як ви це фіксуєте, шоб потім не козлом виглядати перед кадрами?

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • K Не в мережі
      K Не в мережі
      komplektovshica_Anya

Степане, це просто жесть 😤 У нас в Броварах на одному складі теж підняли норму, але хоча б поступово. А так — одразу вдвічі?? Це взагалі законно?? Я читала що роботодавець не може просто так переписати норми без погодження з профспілкою або без додаткової угоди до контракту. Ти підписував щось нове? Бо якщо ні — то тримайся за старий договір! І взагалі — фіксуй все: скільки замовлень реально зробив, скільки годин відпрацював, всі перевантаження. Скріни, фото, записи в телефоні. Потім буде чим доказувати 🔥

0
      • F Не в мережі
        F Не в мережі
        forklifter_19

чєкай а шо взагалі норма виробітку — це типу скільки ти ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ зробити за зміну?? я стажер, у нас тут теж кажуть 'роби більше' але я думав це просто так кажуть лол... тобто якщо не виконав норму тебе можуть звільнити чи шо? сорі якщо тупе питання, просто перший рік на складі і нічо не розумію як воно офіційно

0
        • Z Не в мережі
          Z Не в мережі
          zavod_kriviy

Степан, по суті: згідно з КЗпП, норми виробітку — це частина умов праці. Їх зміна — це зміна істотних умов праці. Роботодавець зобов'язаний попередити за 2 місяці письмово. Якщо не попередив — порушення статті 32 КЗпП. У нас на заводі в Запоріжжі намагалися те саме — підняти виробіток на ЧПК-станках на 35% без доплати. Я порахував: при новій нормі фактична погодинна ставка впала нижче мінімальної. Це вже стаття 95. Написав офіційну заяву начальнику цеху, зафіксував відповідь (чи її відсутність). Рекомендую те саме. Все письмово, все з датою.

0
          • D Не в мережі
            D Не в мережі
            dalnoboy_61

Ха.. норми підняли.. у нас теж підіймають.. і зарплату забувають підіймати.. давно вже так.. пишуть заяви, скаржаться.. і шо? нічого.. підуть ті 2-3 активних — наберуть нових.. от і вся відповідь.. я за своє поїздив по судах колись, 3 роки тягалося.. виграв.. виплатили копійки.. нервів витратив на мільйон.. не знаю брат.. кожен сам вирішує.. але спину бережи, це точно.. потім не відновиш

0
            • V Не в мережі
              V Не в мережі
              Vasyl_z_Volyni

Степане, розумію. Тут у Польщі теж буває — агенції праці міняють умову злецення тихо, без попередження. Але тут хоча б можна піти до PIP (це їхня трудова інспекція) і вони реально приходять перевіряти. У вас є Держпраці — це аналог. Подаєш скаргу онлайн, анонімно можна. Не треба судів одразу. Спочатку інспекція — вона сама зобов'язує роботодавця виправити. З мого досвядчення: якщо є підписана умова з конкретними нормами — це твій головний аргумент. Тримай його.

0
              • I Не в мережі
                I Не в мережі
                ihor_pravo

Хочу підсумувати для всіх, хто читає цей тред, бо питання важливе. Отже, якщо роботодавець змінив норми виробітку без попередження за 2 місяці — це порушення ст. 32 КЗпП України. Якщо при цьому фактична оплата праці впала — порушення ст. 95 КЗпП. Що робити: 1) Написати заяву на ім'я директора з проханням надати письмове обгрунтування нових норм — зберегти копію з відміткою про прийняття. 2) Зафіксувати стан здоров'я — взяти довідки від лікаря з датами, описом діагнозу та зв'язком з умовами праці. 3) Подати скаргу до Держпраці через portal.dpss.gov.ua — анонімно або іменно. 4) Якщо не реагують — районний суд, позов про відновлення умов праці та компенсацію шкоди. Степане, ти не один — і мовчати тут не варто.

0
                • K Не в мережі
                  K Не в мережі
                  komplektovshica_Anya

Так, forklifter_19, норма виробітку — це офіційна кількість одиниць роботи яку ти маєш зробити за зміну. І якщо ти її 'не виконуєш' — формально можуть депремійовувати або навіть починати тиснути на звільнення. Але! Якщо норму підняли незаконно — то і відповідальності за її невиконання немає 😤 Тому так важливо знати свої права з першого дня. Збережи собі статтю 32 КЗпП — пригодиться

0
                  • S Не в мережі
                    S Не в мережі
                    stepan_zp

Іхор дякую. Заяву написав, копію зробив, сфоткав. Начальник зробив вигляд шо не бачив. Завтра несу другий екземпляр у відділ кадрів, нехай розписуються. До лікаря записався — буду брати довідку на спину. Поглядим шо вийде. Хлопці дякую всім, хто відповів по суті. Васіль — за Держпраці окремо спасибі, не знав шо можна анонімно.

0
                    • D Не в мережі
                      D Не в мережі
                      dalnoboy_61

Молодець шо не здався.. тільки не забудь — якщо начальник почне тиснути після заяви — це вже тиск на працівника.. теж фіксуй.. слова, хамство, все.. свідків шукай.. бо потім скажуть 'сам пішов за власним бажанням'.. знаємо як воно буває..

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.