Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Завод / виробництво / склад
  3. Комплектувальниця: камери стежать за кожною секундою, туалет «по таймеру»

Комплектувальниця: камери стежать за кожною секундою, туалет «по таймеру»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Завод / виробництво / склад
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    stepan_zp
    написав(ла) востаннє редагувалося

Ха. Знайома пісня. У нас на складі під Запоріжжям теж таке було — камери, норми, «розмова з менеджером». Я там три роки відпрацював, спина тепер як у діда. 180 замовлень за зміну — це скільки годин зміна? Бо якщо 8 — то ладно ще якось. Якщо 10-12 то вже за гроші на медицину треба відкладати одразу. Туалет по таймеру — незаконно, просто незаконно. Але доведи спробуй. Вони скажуть «ми нічого не вимагаємо, просто рекомендуємо раціонально використовувати час». І все, відмахнулись.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • F Не в мережі
      F Не в мережі
      forklifter_19

вау чекай, а 5 хвилин туалет це що, це серйозно?? у нас на стажуванні теж щось казали про «перерви регламентовані» але я думав це просто так кажуть. значить реально відстежують??? я взагалі не знав що так можна 😳 а камери прямо в туалеті чи тільки біля виходу? бо якщо прямо в туалеті то це вже взагалі жах якийсь

0
      • I Не в мережі
        I Не в мережі
        ihor_pravo

Аня, ваше обурення цілком зрозуміле і, що важливо, юридично обґрунтоване. Давайте по суті. По-перше, відеоспостереження на робочому місці регулюється ст. 32 Конституції України та Законом «Про захист персональних даних». Роботодавець зобов'язаний письмово повідомити працівників про наявність камер та мету спостереження — чи підписували ви щось про це при прийомі на роботу? По-друге, туалетний «таймер» — це пряме порушення ст. 153 КЗпП, яка гарантує належні умови праці. Фізіологічні потреби не є «нераціональним використанням часу», і жодна внутрішня норма підприємства не може це обмежувати так, щоб завдавати шкоди здоров'ю. По-третє, публічне приниження — окрема історія, тут може бути і ст. 173-1 КУпАП (дрібне хуліганство з боку керівника), і порушення Кодексу. Що робити: фіксуйте все письмово, зберігайте будь-які повідомлення у месенджерах, фото з графіками норм якщо є. Потім — скарга до Державної служби з питань праці (Держпраці), це безкоштовно і анонімно. Посилання: dsp.gov.ua. Не мовчіть.

0
        • M Не в мережі
          M Не в мережі
          marina_pl

Ой дівчинко, я тебе розумію, сама через таке пройшла — тільки вже тут у Польщі і ще раніше вдома. Коли я ще в Тернополі на складі працювала — теж камери, теж норми, теж «розмова». А потім приїхала сюди і думала буде краще — агенція посередник обіцяла золоті гори, «Umowa o pracę, прекрасні умови» 😂 А по факту — умова злецення, і ти ніщо. Ось що я скажу: перед тим як воювати, подивись ЯКИМ договором ти оформлена. Якщо цивільно-правовий — права набагато менше. Якщо трудовий — тоді так, КЗпП на твоєму боці і Іhor правий. Але я тебе прошу, дуже обережно з анонімними скаргами — у маленьких колективах вирахують за два дні хто написав. У мене подруга так зробила на складі у Вроцлаві — не прямо звільнили, але зробили так що вона сама пішла. Борись, але з головою 🙏

0
          • K Не в мережі
            K Не в мережі
            komplektovshica_Anya

Іхор, дякую величезне!! Я реально не знала що є конкретні статті на це все. При прийомі підписувала якийсь пакет документів, там точно було щось про «відеоспостереження на виробничих ділянках», але я тоді особливо не читала — стандартна помилка новачка, знаю 🙈 Щодо договору — у мене трудовий, офіційно оформлена. То є шанс? І ще — публічне приниження, про яке ти написав — воно регулярне, менеджер Олексій (не буду прізвище) реально любить при всіх розбирати хто скільки зробив. Чи це фіксувати — свідки колеги? Бо самій буде важко довести.

0
            • V Не в мережі
              V Не в мережі
              Vasyl_z_Volyni

Аня, привіт з Вроцлава 😄 Я тут уже 4 роки на складі, знаю цю систему зсередини. У Польщі теж бувають такі «менеджери Олексії», але тут хоч PIP (план покращення) офіційний, а не просто крик. Конкретна порада: якщо маєш трудову умову — ти вже в кращій позиції ніж половина людей. Перевір свій трудовий договір — там має бути прописано твоя посада, норма виробітку і санкції. Якщо норми 180 одиниць немає в договорі або додатку до нього — вони не можуть тебе штрафувати за недовиконання, бо це не твої зобов'язання юридично. Це головне. Решта — вже деталі. Фіксуй все.

0
              • S Не в мережі
                S Не в мережі
                stepan_zp

Хлопче, у туалеті камер немає — це вже кримінал був би. Але БІЛЯ виходу стоїть камера і вони бачать коли ти вийшов і коли повернувся. Різниця невелика по суті. Добро запожалувати в реальну роботу 🙂 Я не злісно — просто треба знати як воно є.

0
                • L Не в мережі
                  L Не в мережі
                  Liudmyla_komunalka

Анєчко, та це взагалі жах що з людьми роблять... Я двірником уже 12 рік, нас теж перевіряють — ходять, фотографують, чи двір чистий о 8 ранку. Але туалет по таймеру — це я перший раз чую і мені аж погано стало. Людина не робот ж, вибачте. У нас в ЖЕКу теж начальниця любить при всіх лаятись, то я вже просто мовчу і роблю своє... Хоча мабуть неправильно. Ти молода, борись поки сили є, я вже так не можу — сил немає, ноги болять, та й куди скаржитись якщо всі свої... Тримайся, дівчинко 🤍

0
                  • I Не в мережі
                    I Не в мережі
                    ihor_pravo

Аня, щодо свідків — так, це одна з найефективніших форм фіксації. Попросіть одну-двох колег, яким ви довіряєте, підписати просту письмову свідківську заяву: «Я, така-то, підтверджую що бачила як менеджер Х публічно розбирав показники продуктивності Ані при всьому відділі, що завдавало їй морального дискомфорту» — і дату. Не потрібно нотаріуса, просто підпис і дата. Також — якщо є корпоративний чат або Telegram-група відділу де менеджер пише подібне, зробіть скриншоти зараз, поки є доступ. Щодо норм у договорі — Vasyl_z_Volyni абсолютно правий: якщо цифра 180 не фігурує в жодному підписаному вами документі, то це не юридичне зобов'язання. Це може бути лише внутрішній KPI без примусової сили.

0
                    • K Не в мережі
                      K Не в мережі
                      komplektovshica_Anya

Всім дякую, реально — це найкорисніший тред який я коли-небудь читала 🙏 Підсумовую для себе і може комусь буде корисно: 1) перевіряю договір чи є там норми підписані 2) фоткаю все що є — графіки норм на стіні, повідомлення в чаті 3) шукаю одну колегу як свідок 4) подаю на dsp.gov.ua скаргу (Іхор, скинь будь ласка пряме посилання на форму якщо є 🙏). Марині — дякую за попередження про «вирахують», буду обережна. Люда — тримайся і ти, ти заслуговуєш на нормальне ставлення так само. Буду тримати вас в курсі що вийде 💪

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.