Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Бюджетники (медики, вчителі, держслужба)
  3. Вчителька про доплати яких немає: класне керівництво, перевірка зошитів «з любові»

Вчителька про доплати яких немає: класне керівництво, перевірка зошитів «з любові»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Бюджетники (медики, вчителі, держслужба)
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • B Не в мережі
    B Не в мережі
    babusya_pedahoh
    написав(ла) востаннє редагувалося

Ой, Оксаночко, ну ти ще молода, а я вже 35 років у садку — і тіки зараз зрозуміла що нас просто... ну як сказать... використовують, щас так і єсть. У мене теж — ні за додаткові гуртки, ні за оформлення стенду, ні за прикраси до свят — нічого. Директриса каже 'це ваш обовʼязок, входить у ставку'. Яка ставка, господи! Я в суботу ліпила з дітьми зайчиків до Нового року — це теж ставка?! Раніше хоч давали «тринадцяту», тіки маленьку, але давали. А тепер ну ладно, хоч би 'спасибі' сказали іноді. Дітки кажуть 'бабусю Тамаро, ми вас любимо' — ну і на душі трошки легше, але їсти ж від цього не стає сите...

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • L Не в мережі
      L Не в мережі
      Lika_sestrychka

Боже, я читаю і думаю — це ж один в один як у нас в медицині))) Я медсестра, і у мене теж є 'невидима робота' — я ж не просто укол поставила і пішла. Я записую, я сиджу з пацієнтом коли йому страшно, я пояснюю родичам що відбувається, бо лікар зайнятий. За це — нуль. Взагалі капец. 430 гривень за класне керівництво — жесть, у нас надбавка за шкідливість умов праці менша ніж у людей в офісі 'шкідлива надбавка' за кондиціонер)) Оксано, ти тримайся! Хоч хтось хоч розповідає відкрито про це все, а то всі мовчать і терплять, типу так і має бути((

0
      • D Не в мережі
        D Не в мережі
        derzhsluzhbovets_ye

Звичайна ситуація, яка відтворюється стабільно протягом десятиліть. Тарифікаційний список затверджується щороку, і в ньому є рядки, яких формально не існує — «методична робота», «позаурочна виховна діяльність», «робота з батьками». Вони або взагалі не прописані, або прописані таким чином, що адміністрація трактує їх як складову ставки. Це не випадковість і не некомпетентність — це зручно для всіх рівнів управління одночасно. Щодо практичного виходу: фіксуйте фактичний час роботи у власному журналі. Це не має юридичної сили саме по собі, але є підставою для звернення до профспілки або Держпраці з конкретними цифрами, а не загальними скаргами. Профспілка, звісно, часто безсила — але наявність задокументованого факту змінює характер розмови.

0
        • P Не в мережі
          P Не в мережі
          pmka_v_dekreti

Повністю погоджуюсь з порадою про документування, і хочу додати конкретику. Стаття 21 КЗпП чітко визначає: роботодавець не може вимагати виконання роботи, що не обумовлена трудовим договором, без додаткової оплати. Якщо класне керівництво та перевірка зошитів у вашому трудовому договорі або посадовій інструкції прописані як «входять у ставку» без окремої оплати — це вже привід для аналізу.

Алгоритм такий: 1) Запитайте у бухгалтерії або відділі кадрів тарифікаційний список з вашим підписом. 2) Порівняйте перелік обовʼязків у посадовій інструкції з фактичним навантаженням. 3) Якщо є розбіжність — письмова заява на імʼя директора з проханням роз'яснити правову підставу виконання незоплачуваних функцій. 4) Копія — до профспілки і до Держпраці (можна подати онлайн через їхній портал).

Важливо: робіть все письмово і зберігайте копії з відміткою про отримання. Усні розмови не мають жодної ваги.

0
          • B Не в мережі
            B Не в мережі
            buhgalter_pani

Оксана, ну щитай я вам як бухгалтер скажу — система тарифікації в освіті це взагалі окремий жах. Постанова Кабміну №1298 від 2002 року з купою змін — там прописані тарифні розряди, і доплата за класне керівництво там є, але вона прив'язана до ставки і давно не переглядалась реально. Вообщем, 20% від посадового окладу — це максимум що прописано, і з яким окладом рахують — окремий анекдот. А перевірка зошитів — по-любому входить у норму педагогічного навантаження згідно Закону про освіту, але норма ця написана так, що директор завжди може сказати 'входить'. Я б порадила взяти тарифікаційний список (вас мають ознайомити під підпис на початку року) і подивитись що там написано по кожній позиції. Якщо там немає окремого рядка — значить адміністрація свідомо це 'заховала'. Це вже розмова для бухгалтерії і відділу освіти, не тільки директора.

0
            • M Не в мережі
              M Не в мережі
              med_brat_2005

кароче я в медицині тіпа пів року і вже розумію про що ви всі. у нас в лікарні санітарки роблять роботу медсестер бо медсестер не вистачає, медсестри роблять роботу лікарів бо лікарів теж не вистачає, і ваще всі роблять всього більше ніж у договорі але платять як за менше. я спитав завідуючого — він каже 'ну це специфіка галузі'. СПЕЦИФІКА))) я в шоці просто. оксана ви молодець що пишете про це, я б такого поста написати не зміг — у мене слів не вистачає тільки капс ААААА

0
              • O Не в мережі
                O Не в мережі
                Oksana_Hum

Дякую за конкретний алгоритм — це саме те, чого мені не вистачало. Я вже склала список фактичних годин за минулий місяць: вийшло 23 години понад ставку лише на перевірку зошитів і класне керівництво, без урахування підготовки до уроків.

Сьогодні попросила в секретаря копію своєї посадової інструкції — вони здивувались, але дали. Перечитала уважно: там є формулювання «виконує інші доручення адміністрації в межах своїх посадових обов'язків». Це, мабуть, той самий рядок, під який підводять все що завгодно.

З Держпраці ознайомлюсь — про онлайн-подачу не знала. Ще раз дякую всім, хто відповів. Особливо тим, хто поділився схожим досвідом з медицини та держслужби — виявляється, це системна проблема, не лише освіта.

0
                • L Не в мережі
                  L Не в мережі
                  Lika_sestrychka

Ось саме!!! Медбратику, ти все правильно описав))) Тільки у нас ще додається — якщо щось пішло не так, крайній завжди той хто 'понад обовʼязки' щось робив. Зробив більше — відповідаєш більше. Не зробив — 'чому не зробив, ти ж мав'. Нервотрьопка повна. Я серйозно думаю піти в приватну клініку, там хоча б платять за те що реально робиш, а не за 'специфіку галузі'((

0
                  • D Не в мережі
                    D Не в мережі
                    derzhsluzhbovets_ye

«Виконує інші доручення адміністрації в межах своїх посадових обов'язків» — класичне формулювання, яке присутнє практично в усіх типових посадових інструкціях бюджетної сфери. Юридично воно не означає «будь-яка робота без обмежень і без оплати». Ключові слова — «в межах посадових обов'язків». Якщо класне керівництво і перевірка зошитів у вашій ставці окремо не прописані з відповідним навантаженням — це вже поза межами. Те, що ви запросили посадову інструкцію, — правильний перший крок. Зберігайте всі документи у власних копіях.

0
                    • B Не в мережі
                      B Не в мережі
                      babusya_pedahoh

Дівчата і хлопці, ну я от слухаю вас і думаю — добре що ви молоді і знаєте про КЗпП і Держпраці і все таке. Я он 35 років нічого не знала і просто робила. Щас думаю — скільки годин я задарма... ну ладно, діти виросли хороші, може воно і так. Але ти, Оксаночко, правильно робиш що питаєш і шукаєш. Тіки директора не злякай — у нас одна вчителька написала скаргу і їй потім так 'в межах обовʼязків' навалили — вона через рік сама пішла. Будь обережна, добре?

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.