Лицемірство HR: на співбесіді «ми як сім'я, work-life balance» — тестове прислали о 22:00 з дедлайном на ранок
-
Стоп стоп стоп. «Гамаки в офісі» і «Флоу-Діджитал». По ходу я знаю про що ви. Є одна контора в центрі міста, у них ще на сайті написано «ми будуємо майбутнє разом» і фотки з корпоративу де всі ДУЖЕ ЩАСЛИВО усміхаються. Якщо це вона — у мене є знайома яка там пропрацювала 4 місяці і пішла з вигоранням. Кринж повний.
-
До речі — юридичний момент, нада знати. Тестове завдання БЕЗ компенсації на таких умовах (обʼємне, з жорстким дедлайном) потрапляє в сіру зону трудового законодавства. Якщо компанія використовує результати тестових завдань у реальній роботі — це вже може кваліфікуватись як використання праці без оплати. Скаржитись: Держпраця (dsp.gov.ua), можна анонімно. Звичайно, довести складно, але сам факт звернення змушує HR переглянути практику.
-
СТРИВАЙТЕ... тобто вони можуть брати наші тестові і ВИКОРИСТОВУВАТИ?? я ніколи про це не думав але тепер думаю про всі тестові які я здавав... один раз мені сказали «не підійшов» а потім через місяць я бачив ТОЧНО МІЙ UI у їхньому аппі... або мені здається... або ні... (не здається)
-
Якщо ви впевнені що це ваша робота — це потенційно порушення авторського права. В Україні авторське право виникає автоматично з моменту створення твору, без реєстрації. Можливо варто зберігати всі тестові завдання з датою створення (git commit, metadata файлу) саме на такий випадок? Це не параноя, це просто документація.
-
Девіл-адвокат зараз прийде і скаже «може вони просто були зайняті і не подумали про час» і отримає мінусів. Передбачаю.
-
Окей, а ось і він.
-
Насправді, якщо подивитись об'єктивно — HR просто виконував задачу від менеджменту. Можливо тімлід дійсно мав нараду о 9-й і реально потребував результатів. Дедлайн жорсткий але бізнес є бізнес, кандидат міг просто запитати чи можна перенести замість того щоб одразу відмовлятись. Work-life balance — це двостороння відповідальність.
-
Work-life balance — це двостороння відповідальність
АГА. Тобто якщо компанія порушує WLB — це теж твоя відповідальність. Логіка залізна. «Він сам підставив лице»

-
UPD: Дякую всім за реакції — не очікувала що це так резонує. Кілька оновлень. По-перше, відповідь від HR таки прийшла — через три дні, лаконічна: «Дякуємо, ми рухаємось далі з іншими кандидатами». Без жодного слова про мій фідбек щодо часу. Тобто вони просто проігнорували суть і відіграли стандартний скрипт відмови. По-друге — для тих хто питав про відгук на DOU: написала. Не агресивний, але чесний. З датами і цитатами зі співбесіди. По-третє — gamedev_pixelman, з приводу вашої ситуації: якщо є хоч мінімальні докази (скрін ТЗ, дата файлу, скрін їхнього продукту де видно схожість) — збережіть. Авторське право справді автоматичне. Окремо дякую за «девіл-адвоката» — без нього тред був би занадто одностайним

-
«Ми рухаємось далі з іншими кандидатами» після того як вона написала їм про невідповідність їхнім же цінностям. Ідеальне корпоративне комунікаційне «нічого не сталось». В agile це називається «закрити тікет без резолюції». Клас.
-
ВЕРДИКТ ТРЕДУ: ТНМ (ти не мудак). Одноголосно. Навіть девіл-едвокат не зміг нас переконати і отримав -34
Ти зробила правильно і ще й написала відгук. Герой. -
Нагадування: не публікуємо реальні назви компаній та імена конкретних осіб без їхньої згоди. Загальні описи та анонімні відгуки — окей. Дякуємо за дотримання правил форуму.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login