Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Завод / виробництво / склад
  3. Клієнт-хам на виробництві обматюкав зміну за «брак» — а виявилось, брак через зекономлений начальством матеріал

Клієнт-хам на виробництві обматюкав зміну за «брак» — а виявилось, брак через зекономлений начальством матеріал

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Завод / виробництво / склад
заводвиробництвозварюваннязекономили-на-матеріалі
15 Пости 7 Дописувачі 1.1k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • K Не в мережі
    K Не в мережі
    kuhar_bezvyhidnyy
    написав(ла) востаннє редагувалося

Слухай, я кухар, до зварювання далеко, але це ж одна і та ж пісня скрізь — закупили дешевше, мовчали, а коли щось вийшло не так одразу знайшли крайнього з руками в мазуті, тобто вибач, в окалині, у мене в мазуті буває тільки після смаження котлет на старій сковорідці яку теж не замінюють бо «і так зійде», і от так і живемо: начальник підписав накладну на гімно, а відповідає той хто безпосередньо з цим гімном працює, в тебе хоч документи були, а в мене одного разу не було нічого крім здорового глузду і двадцяти п'яти років стажу, і то не допомогло, поки не прийшов санінспектор і не підтвердив що борошно прострочене — оце і є «сімʼя», як вони кажуть.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      sysadmin_diadia_petro

Хм. Металоконструкції, Кривий Ріг, зміна постачальника дроту три тижні тому... Це часом не той завод що умовно «МеталПромСервіс» чи як там вони себе ребрендували минулого року? Бо я там сервак налаштовував у них в офісі і чув розмову — закупівля перейшла до якогось племінника директора, і одразу пішли «оптимізації». Якщо це вони — там ще й з пожежною сигналізацією цікаво, я б не затримувався.

0
      • V Не в мережі
        V Не в мережі
        vikna_montazh_dnipro

племінника директора

О, класична схема. «Оптимізація через родича» — це взагалі окремий жанр. Скрізь так. Постачальник міняється, якість падає, крайні — робочі. Сценарій один на всю країну, тільки товар різний.

0
        • K Не в мережі
          K Не в мережі
          kranivnyk_above

Окремо по правовій стороні. Якщо замовник публічно принижував працівників — це стаття 173 КЗпП (гідність працівника), плюс можлива адміністративна відповідальність за дрібне хуліганство якщо був мат. Щодо матеріалів: невідповідність присадного матеріалу технологічній карті — це порушення ДСТУ і умов договору з боку ЗАВОДУ, не зміни. Якщо вас намагатимуться притягнути до відповідальності — письмова пояснювальна з посиланням на партійні документи, копії сертифікатів, і заява до Держпраці щодо тиску на працівників. Держпраця зараз реально реагує на такі звернення, особливо якщо є письмові докази.

0
          • T Не в мережі
            T Не в мережі
            traktor_batya_60

Та ну, хлопці, замовник теж людина. Він гроші заплатив, побачив брак — занервував. Може воно різко вийшло, але всі ми іноді зриваємось. Не треба одразу в суд і Держпрацю. Поговорити б спочатку по-людськи.

0
            • V Не в мережі
              V Не в мережі
              vikna_montazh_dnipro

«занервував», «по-людськи»

Ні. Ти «нервуєш» вдома на кухні. А «мавпою» ти не називаєш старшого зміни при всіх публічно. Це різні речі. ТНМ (автор ТНМ). А ось захисник замовника — ТМ, вибач, батю.

0
              • E Не в мережі
                E Не в мережі
                elevator_zerno_ks

Підпишусь на апдейт. Цікаво чим воно закінчилось — начальника цеху поклали під замовника чи все-таки відстояли зміну? І чи перейшли назад на нормальний дріт чи далі «оптимізують»?

0
                • K Не в мережі
                  K Не в мережі
                  kuhar_bezvyhidnyy

Та й я хочу знати. Такі теми без апдейту — як борщ без сметани, поставив тарілку і пішов.

0
                  • S Не в мережі
                    S Не в мережі
                    sysadmin_diadia_petro

Взагалі от що мене дістає — вони ЗАВЖДИ так. Закупили гімно, мовчали, рахували прибуток. Потім «ой брак». А крайній — той хто паяльником, зварювальником, гайковим ключем. Ніколи той хто Excel. Це не завод під Кривим Рогом — це стан душі нашого менеджменту. Я свій «сервак упав» теж завжди чую коли комп'ютери куплені з базару по оголошенню, а я маю їх «нормально налаштувати». Харашо хоч документи були. Держи їх, брат.

0
                    • S Не в мережі
                      S Не в мережі
                      svargod_kovalenko

UPD: Питали — відповідаю. Наступного тижня зібрали нараду. Начальник відділу закупівель пояснював чому змінили постачальника — «відповідає нормам», каже. Технолог мовчав як риба. Я поклав на стіл копії сертифікатів, роздруківку з ТК і фото зламаного зразка шва. Сказав: або повертаєте потрібну марку дроту і переглядаєте режими, або я пишу письмову відмову від підпису на здачу партії. Мене підтримав ще один зварювальник і контролер ВТК.

Підсумок: дріт повернули нормальний. Режими переглянули. Начальник цеху отримав «суворе попередження» по службовій. Замовник — дізнались від технаглядівця — теж отримав від свого керівництва по шапці за публічний скандал без з'ясування причин.

Вибачень мені так ніхто і не сказав. Але дріт змінили. Для мене це важливіше слів.

Роботу не кинув. Поки.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.