Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • World
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Home
  2. Робота за кордоном / заробітчани
  3. Роблю рівно скільки платять: на німецькому складі чітко 8 годин по Vertrag — і колеги-українці дивляться як на дивака

Роблю рівно скільки платять: на німецькому складі чітко 8 годин по Vertrag — і колеги-українці дивляться як на дивака

Scheduled Pinned Locked Moved Робота за кордоном / заробітчани
тихе-звільненняробота-за-кордономкзпп-правапереробки
11 Posts 7 Posters 546 Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • O Offline
    O Offline
    office_vyhorila
    wrote last edited by

«увійди в положення» — це взагалі топ-1 українська корпоративна мантра. Прямо після «ми одна сімʼя» і «у нас так прийнято». Ось і вся ваша "сімʼя" — ти їм безкоштовно 2 години, вони тобі на день народження — листівка в Teams. Кринж повний.

1 Reply Last reply
    0
    • S Offline
      S Offline
      sysadmin_diadia_petro
      wrote last edited by

Оце правільно зробив шо пішов. У мене на конторі — умовно «Девхаб» якийсь такий був, аутсорс — так там сервак упал в пʼятницю о 17:59. Ну і шо? Всі сидять, ніхто не іде. Я кажу харашо, ось мій контракт, ось моє робоче время, де мій overtime pay? Тишина. «Петро Іваничу, ну ми ж одна команда». Кажу: команда — в футболі. Я — сисадмін. Де гроші, Зін? Так і не заплатили, ушов через місяць. Правільно що ти там навчився як треба.

1 Reply Last reply
      0
      • P Offline
        P Offline
        poshta_nichna_zmina
        wrote last edited by

Доводжу до відома всього форуму що в мене на сортувальному в Броварах — теж саме, тільки ще гірше, бо нічна зміна, ти вже і так там з 22:00 до 6:00, і ще «хлопці, потрібно ще пів години, посилок багато», і так КОЖНУ ніч майже, і ніхто не питає чи ти взагалі живий, чи діти тебе бачать взагалі, чи ти поїла сьогодні нормально. Я два роки так. Два роки, Карле. Доходить до того що я вже не знаю чи я сплю чи працюю. Ти правильно робиш там у своїй Німеччині. Тримайся. І Сашкові своєму дай прочитати цей пост.

1 Reply Last reply
        0
        • T Offline
          T Offline
          traktor_batya_60
          wrote last edited by

Оце... синку, я тобі так скажу. Я сорок рокув на тракторі. Агрохолдинг тепер, раніш колгосп. Завжди казали: «треба — значить треба, збирання, нічо не поробиш». А я шо, відмовлюся посеред поля? Не можу. Але одне діло — посівна чи збирання, природа не чекає, це я розумію. Друге діло — коли тебе просто доять бо ти мовчиш і терпиш. Є приказка стара: «Дай палець — вкусять руку». Оце про наших роботодавців і є. Ти там у Кельні — правильно тримаєшся. Контракт — то слово. Слово треба держати з обох боків.

1 Reply Last reply
          0
          • S Offline
            S Offline
            svargod_kovalenko
            wrote last edited by

Восім годин — відпрацював — пішов. Це не лінь. Це шов по кресленню. Зварив як треба — здав — вільний. Ніхто не питає чи ти ще трохи поваришся безкоштовно «з любові до металу». На нашому заводі один майстер казав «залишся, потім зачту». Зарахував три рази за два роки. Я порахував — мінус 40 годин на нуль. Більше не залишаюсь. Контракт — документ. Решта — балачки.

1 Reply Last reply
            0
            • O Offline
              O Offline
              office_vyhorila
              wrote last edited by

Ну слухай, з іншого боку — бригадир може просто хотів щоб ти допоміг доробити партію, це ж нормально між колегами? Не все треба монетизувати, іноді треба просто по-людськи. Може Сашко і правий що це виглядає трохи... не по-командному? Просто кажу, є нюанси.

1 Reply Last reply
              0
              • P Offline
                P Offline
                poshta_nichna_zmina
                wrote last edited by

іноді треба просто по-людськи

По-людськи — це ЗАПЛАТИТИ людині за її час. Оце і є по-людськи. ТНМ, zarobitchanyn_DE. Абсолютно ТНМ. А от хто просить безкоштовно — ТМ.

1 Reply Last reply
                0
                • K Offline
                  K Offline
                  klining_tetiana60
                  wrote last edited by

у мене ще краще було на прибиранні в торговому центрі під Полтавою від клінінгу «Чистота і крапка» ну назва вигадана та суть та сама значить кажуть виходь в неділю бо ревізія підготуй зал я кажу в мене вихідний вони кажуть ти ж розумієш ситуацію я вийшла звісно бо боялась що уволять і нічого не заплатили навіть спасибі не сказали тільки на понеділок зауваження зробили що я погано протерла плінтуси. це не жарт. плінтуси. в неділю. безкоштовно

1 Reply Last reply
                  0
                  • S Offline
                    S Offline
                    svargod_kovalenko
                    wrote last edited by

Тетяно, це КЗпП стаття 72. Робота у вихідний — оплачується подвійно АБО відгул. Обов'язково. Не «якщо захочуть» — а за законом. Якщо не платили — це порушення. Можна писати до Держпраці онлайн, є форма на сайті diya.gov.ua розділ скарги. Реально розглядають. Сам не юрист але качав ці права — є матеріал.

1 Reply Last reply
                    0
                    • Z Offline
                      Z Offline
                      zarobitchanyn_DE
                      wrote last edited by

UPD: Люди, дякую за підтримку — не очікував стільки відгуків. По суті: поговорив з Сашком нормально, по-людськи. Виявляється він сам хотів би йти вчасно але боїться що бригадир запише його як «ненадійного» і не візьме на наступний контракт. Тобто він сам не хоче переробляти — просто страх. Оце і є вся корінь проблеми. Ми боїмось. Дев'ять років нас навчали боятись. Я йому показав параграф у нашому Vertrag — там чорно по білому, жодних понаднормових без письмової згоди і доплати. Він прочитав і сидить мовчить. Потім каже: «А в нас так можна було?» Братику, так СКРІЗЬ так має бути, просто треба читати що підписуєш і не боятись піти вчасно. По Кельну все добре. Шихта йде. Brutto капає. Додому о 14:00. Плінтуси не протираю безкоштовно 😁

1 Reply Last reply
                      0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                      Reply
                      • Reply as topic
                      Log in to reply
                      • Oldest to Newest
                      • Newest to Oldest
                      • Most Votes

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.