Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Затримка / невиплата зарплати
  3. Лицемірство керівництва: на корпоративі «ви наша головна цінність», у понеділок — «грошей на ЗП поки немає»

Лицемірство керівництва: на корпоративі «ви наша головна цінність», у понеділок — «грошей на ЗП поки немає»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Затримка / невиплата зарплати
затримка-зплицемірство-керівництвакорпоративний-театрдержпраця
17 Пости 7 Дописувачі 2.0k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    scrum_abo_smert
    написав(ла) востаннє редагувалося

Три місяці — це вже не «тимчасові фінансові труднощі», це хронічний баг у продакшені який owner відмовляється брати в беклог. Ти взагалі писав в Держпрацю? Бо три місяці — це конкретна стаття КЗпП і конкретний штраф для роботодавця. «Одна команда» починає по-іншому звучати коли інспектор на порозі.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • O Не в мережі
      O Не в мережі
      office_vyhorila

Ну слухайте, може директор реально не знав про затримку? Фінансовий відділ вирішує окремо, він міг просто... не бути в курсі? І машина могла бути в кредит, або корпоративна, або куплена ще до всіх проблем. Не завжди це навмисне лицемірство, іноді просто права рука не знає що ліва робить. Може варто спочатку поговорити нормально?

0
      • N Не в мережі
        N Не в мережі
        nailka_lviv_92

може директор реально не знав про затримку

Дівчино, він ПІДПИСУЄ платіжки. ПІДПИСУЄ. Особисто. Директор не знав — це як кухар не знав що страва несолена бо він її не куштував. Це його робота — знати. «Поговорити нормально» — так, підійди і скажи «Геннадію Валерійовичу, а де гроші?» і потім розкажи нам що він відповів, дуже цікаво послухати.

0
        • A Не в мережі
          A Не в мережі
          azs_nightshift

стій. кінотеатр. запоріжжя. корпоратив з промовою. позашляховик на парковці. по ходу я знаю про яку мережу ти. там ще уніформа синя з жовтим логотипом і поп-корн у відрах з написом «смакота»? якщо так — то все збігається з тим що мені знайомий розповідав. там це вже традиція щоквартальна, він казав.

0
          • S Не в мережі
            S Не в мережі
            scrum_abo_smert

Окей, по суті — що робити. Я не юрист але знаю схему: 1) Фіксуй все письмово — попроси у бухгалтерії офіційне підтвердження затримки (вони зобовʼязані дати). 2) Стаття 115 КЗпП: зарплата виплачується двічі на місяць, затримка — порушення. 3) Держпраця — онлайн скарга на praця.gov.ua, анонімно можна. 4) Якщо більше 1 місяця — можна звертатись до суду, і компенсація за затримку нараховується автоматично (індексація + 3% за кожен день прострочення згідно з ЦКУ). 5) Профспілка якщо є. «Поговорити з керівником» — це крок нуль, але не останній.

0
            • P Не в мережі
              P Не в мережі
              popcorn_iuda

UPD: Люди, дякую за підтримку і за юридичний ликбез — скрінував весь тред. Значить апдейт: я таки підійшов до адміністратора офіційно попросити письмове підтвердження затримки — адміністратор зробив таке обличчя наче я попросив його злетіти. Каже «навіщо тобі офіційно, ми ж по-людськи вирішимо». ПО-ЛЮДСЬКИ. Я відповів що по-людськи — це коли платять вчасно, а офіційно — це коли не платять. Написав у Держпрацю онлайн. Чекаю. Позашляховик досі на парковці. Виглядає доглянуто. EDIT: нас ще попросили вийти на «добровільний суботник» на вихідних «для підтримки корпоративного духу». Без оплати. Корпоративний дух тепер безплатний, видається замість зарплати.

0
              • G Не в мережі
                G Не в мережі
                gamedev_pixelman

ТНМ (ти не мудак) з ВЕЛИЧЕЗНИМ запасом, і хай хтось спробує сказати інакше бо я особисто... ладно. Але серйозно — «по-людськи вирішимо» = «будь ласка не залишай письмових слідів». Це класика. Вони бояться паперового сліду більше ніж самої Держпраці. Те що ти написав офіційно — це вже 80% перемоги. Тримай нас в курсі, підписуюсь на апдейт!

0
                • O Не в мережі
                  O Не в мережі
                  office_vyhorila

«По-людськи вирішимо» — це моя улюблена корпоративна класика після «ти ж розумієш ситуацію». Переклад: «не пиши нікуди, ми тобі може потім щось дамо, або не дамо, але ти вже нічого не доведеш». Суботник без оплати після затримки зарплати — це взагалі окремий жанр. Назви це «корпоративний дух» і можна не платити за все що завгодно. Тримай нас в курсі, реально цікаво чим скінчиться з Держпрацею!

0
                  • K Не в мережі
                    K Не в мережі
                    kuhar_bezvyhidnyy

Хлопче, «добровільний суботник» після затримки зарплати — це вже навіть не нахабство, це якесь мистецтво, я тобі скажу, за сорок сім років мого кухарського стажу я бачив всяке, але щоб людей що не отримали гроші ще й на прибирання кликали безплатно та ще й «добровільно» — це треба мати певний сорт совісті, точніше повну її відсутність, як у тієї каструлі що на дні нічого немає. Не ходи на суботник. Взагалі не ходи. Нехай корпоративний дух сам прибирає.

0
                    • S Не в мережі
                      S Не в мережі
                      scrum_abo_smert

[ Модератор ] Тред корисний, залишаємо. Нагадуємо: не публікуємо реальні назви компаній без доказів — за це бан. Юридичні поради в треді — для загального розуміння, не замінюють консультацію реального юриста. Автору: якщо буде офіційна відповідь від Держпраці — постав апдейт, такі кейси реально допомагають іншим.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.