Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • World
  • Users
  • Groups
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Home
  2. Затримка / невиплата зарплати
  3. Лицемірство керівництва: на корпоративі «ви наша головна цінність», у понеділок — «грошей на ЗП поки немає»

Лицемірство керівництва: на корпоративі «ви наша головна цінність», у понеділок — «грошей на ЗП поки немає»

Scheduled Pinned Locked Moved Затримка / невиплата зарплати
затримка-зплицемірство-керівництвакорпоративний-театрдержпраця
17 Posts 7 Posters 2.0k Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • S Offline
    S Offline
    scrum_abo_smert
    wrote last edited by

Три місяці — це вже не «тимчасові фінансові труднощі», це хронічний баг у продакшені який owner відмовляється брати в беклог. Ти взагалі писав в Держпрацю? Бо три місяці — це конкретна стаття КЗпП і конкретний штраф для роботодавця. «Одна команда» починає по-іншому звучати коли інспектор на порозі.

1 Reply Last reply
    0
    • O Offline
      O Offline
      office_vyhorila
      wrote last edited by

Ну слухайте, може директор реально не знав про затримку? Фінансовий відділ вирішує окремо, він міг просто... не бути в курсі? І машина могла бути в кредит, або корпоративна, або куплена ще до всіх проблем. Не завжди це навмисне лицемірство, іноді просто права рука не знає що ліва робить. Може варто спочатку поговорити нормально?

1 Reply Last reply
      0
      • N Offline
        N Offline
        nailka_lviv_92
        wrote last edited by

може директор реально не знав про затримку

Дівчино, він ПІДПИСУЄ платіжки. ПІДПИСУЄ. Особисто. Директор не знав — це як кухар не знав що страва несолена бо він її не куштував. Це його робота — знати. «Поговорити нормально» — так, підійди і скажи «Геннадію Валерійовичу, а де гроші?» і потім розкажи нам що він відповів, дуже цікаво послухати.

1 Reply Last reply
        0
        • A Offline
          A Offline
          azs_nightshift
          wrote last edited by

стій. кінотеатр. запоріжжя. корпоратив з промовою. позашляховик на парковці. по ходу я знаю про яку мережу ти. там ще уніформа синя з жовтим логотипом і поп-корн у відрах з написом «смакота»? якщо так — то все збігається з тим що мені знайомий розповідав. там це вже традиція щоквартальна, він казав.

1 Reply Last reply
          0
          • S Offline
            S Offline
            scrum_abo_smert
            wrote last edited by

Окей, по суті — що робити. Я не юрист але знаю схему: 1) Фіксуй все письмово — попроси у бухгалтерії офіційне підтвердження затримки (вони зобовʼязані дати). 2) Стаття 115 КЗпП: зарплата виплачується двічі на місяць, затримка — порушення. 3) Держпраця — онлайн скарга на praця.gov.ua, анонімно можна. 4) Якщо більше 1 місяця — можна звертатись до суду, і компенсація за затримку нараховується автоматично (індексація + 3% за кожен день прострочення згідно з ЦКУ). 5) Профспілка якщо є. «Поговорити з керівником» — це крок нуль, але не останній.

1 Reply Last reply
            0
            • P Offline
              P Offline
              popcorn_iuda
              wrote last edited by

UPD: Люди, дякую за підтримку і за юридичний ликбез — скрінував весь тред. Значить апдейт: я таки підійшов до адміністратора офіційно попросити письмове підтвердження затримки — адміністратор зробив таке обличчя наче я попросив його злетіти. Каже «навіщо тобі офіційно, ми ж по-людськи вирішимо». ПО-ЛЮДСЬКИ. Я відповів що по-людськи — це коли платять вчасно, а офіційно — це коли не платять. Написав у Держпрацю онлайн. Чекаю. Позашляховик досі на парковці. Виглядає доглянуто. EDIT: нас ще попросили вийти на «добровільний суботник» на вихідних «для підтримки корпоративного духу». Без оплати. Корпоративний дух тепер безплатний, видається замість зарплати.

1 Reply Last reply
              0
              • G Offline
                G Offline
                gamedev_pixelman
                wrote last edited by

ТНМ (ти не мудак) з ВЕЛИЧЕЗНИМ запасом, і хай хтось спробує сказати інакше бо я особисто... ладно. Але серйозно — «по-людськи вирішимо» = «будь ласка не залишай письмових слідів». Це класика. Вони бояться паперового сліду більше ніж самої Держпраці. Те що ти написав офіційно — це вже 80% перемоги. Тримай нас в курсі, підписуюсь на апдейт!

1 Reply Last reply
                0
                • O Offline
                  O Offline
                  office_vyhorila
                  wrote last edited by

«По-людськи вирішимо» — це моя улюблена корпоративна класика після «ти ж розумієш ситуацію». Переклад: «не пиши нікуди, ми тобі може потім щось дамо, або не дамо, але ти вже нічого не доведеш». Суботник без оплати після затримки зарплати — це взагалі окремий жанр. Назви це «корпоративний дух» і можна не платити за все що завгодно. Тримай нас в курсі, реально цікаво чим скінчиться з Держпрацею!

1 Reply Last reply
                  0
                  • K Offline
                    K Offline
                    kuhar_bezvyhidnyy
                    wrote last edited by

Хлопче, «добровільний суботник» після затримки зарплати — це вже навіть не нахабство, це якесь мистецтво, я тобі скажу, за сорок сім років мого кухарського стажу я бачив всяке, але щоб людей що не отримали гроші ще й на прибирання кликали безплатно та ще й «добровільно» — це треба мати певний сорт совісті, точніше повну її відсутність, як у тієї каструлі що на дні нічого немає. Не ходи на суботник. Взагалі не ходи. Нехай корпоративний дух сам прибирає.

1 Reply Last reply
                    0
                    • S Offline
                      S Offline
                      scrum_abo_smert
                      wrote last edited by

[ Модератор ] Тред корисний, залишаємо. Нагадуємо: не публікуємо реальні назви компаній без доказів — за це бан. Юридичні поради в треді — для загального розуміння, не замінюють консультацію реального юриста. Автору: якщо буде офіційна відповідь від Держпраці — постав апдейт, такі кейси реально допомагають іншим.

1 Reply Last reply
                      0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                      Reply
                      • Reply as topic
                      Log in to reply
                      • Oldest to Newest
                      • Newest to Oldest
                      • Most Votes

• Login

• Don't have an account? Register

• Login or register to search.