Дві роботи паралельно на ФОП: і там, і там сіра схема — рахую, де менше кидають, а не де цікавіше
-
ДІВЧИНО СТОП. ти підписала папірець і не знаєш що там?? це перше що треба виправити!! я сама через це пройшла в салоні «Лакована краса» (вигадана назва, але все як правда) — підписала «договір підряду» і виявилось там стоїть що я САМА відповідаю за всі недостачі матеріалів... три місяці потім відпрацьовувала чужі косяки. ЗАВЖДИ читай що підписуєш. або хоча б сфотографуй і питай тут!
-
по факту: якщо ти ФОП — ти не найманий працівник, ти «підрядник». це означає:
- жодної відпустки по КЗпП — забудь
- декрет? твоя проблема як ФОП
- лікарняні? ФОП платить сам собі з ЄСВ — якщо ти його взагалі платиш
- «кинули» — це цивільний спір, не трудовий, Держпраця не допоможе
але! якщо суть договору = ти фактично найманий прац (графік, підпорядкування, використання їх обладнання) — це прикрита праця. можна через суд перекваліфікувати. в принципі складно але прецеденти є. хоч раз пробудь на безкоштовній консультації в місцевій юридичній клініці.
-
о, класика жанру — «сімейна атмосфера в цеху» плюс конверт, мінус будь-які права
у мене в офісі «МаркетСтарт» (умовна назва) та сама схема була. тимлід каже «ну ти ж своя, ти ж розумієш». розумію. розумію що я дурна була. тепер маю два проекти і ні на кого особливо не покладаюсь. кринж? можливо. але так спокійніше. -
капєц... я в ТРЦ «СандвічМол» (вигадана) теж на якомусь ФОП оформлена шо ли? мені сказали «стандартна схема» і я підписала бо хотіла роботу
тепер читаю тред і страшно. ти кажеш там є якісь юр клініки безплатні?? де шукати у києві? -
хочеш гіршого? я в «Агайл-Хаб» (умовно, велика IT-аутсорс контора) був скрам-майстром на 0.5 ставки у двох командах одночасно — обидві вважали що я тільки їхній. берндаун у двох напрямках, велосіті в нікуди, стейкхолдери з обох боків пишуть о 23:00... і все це за «конкурентну компенсацію» яка не переглядалась два роки. ваші конверти хоч чесніші — ніхто не робить вигляд що це «унікальна можливість рости».
-
«унікальна можливість рости»
хаха. класика. у нас на азс теж казали «ти обличчя компанії». ну і шо? обличчя компанії отримує недостачу з своєї кишені по ходу
-
віка, в києві є юридичні клініки при університетах — КНУ, НЮУ імені Ярослава Мудрого (київський філіал). гугли «безкоштовна юридична консультація київ студентська клініка». нада просто прийти з документами. нічого страшного, там справжні викладачі консультують.
-
ну чесно кажучи — а що ти хотіла? якщо сама погодилась на сіру схему, двічі підписала не читаючи — це і є твій вибір. роботодавці пропонують те що ринок бере. не подобається — іди на офіційну ставку в держпідприємство за 8 тисяч. ніхто не змушував.
-
«ніхто не змушував»
СЕРЙОЗНО?? людина 23 роки, Хмельницький, вибір між сірою схемою і ніякою схемою — це ти називаєш «вільний вибір»? ТНМ, дівчинко, ти не мудак. мудаки ті хто будує систему де це єдиний варіант. мінусую цей коментар і не соромлюсь
-
UPD: дякую всім хто відповів, реально не очікувала що стільки народу... nailka — сфоткала обидва договори нарешті, показала подрузі яка вчиться на юриста. в першому (ТекстильПлюс умовно) написано що я «надаю послуги пошиву» і відповідаю за брак своїми грошима — тобто якщо бракований виріб, вираховують з мене. в другому взагалі якийсь дивний пункт про «комерційну таємницю» і заборону на інші підробітки!! тобто вони ніби не знають що я в двох місцях... або знають і мовчать бо я їм вигідна. поки що нікуди не йду — гроші потрібні. але хоч знаю тепер шо підписала. спасибі за юр клінки — запишуся після зміни. продовжу тред якщо буде шо розказати

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.
Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.
З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗
Реєстрація Логін