Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Переробки, ненормований день і вигорання
  3. UPD4: писав про вигорання й 60-годинні тижні. Спойлер — лікарняне через нерви я взяв, а контора «не зрозуміла за що»

UPD4: писав про вигорання й 60-годинні тижні. Спойлер — лікарняне через нерви я взяв, а контора «не зрозуміла за що»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Переробки, ненормований день і вигорання
переробкилікарняневигораннятрудові-права
11 Пости 7 Дописувачі 1.1k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    scrum_abo_smert
    написав(ла) востаннє редагувалося

«Ти ж вдома, не в лікарні» — це класичний патерн, я його називаю «лікарняне за умовчанням недійсне». Зустрічається в конторах де «сімʼя» означає «ти зобовʼязана нам цілодобово».

По-хорошому: лікарняне = ти юридично недоступна. Крапка. Не «вдома але можна смикнути», не «дистанційно хоч на годинку». Повна недоступність.

Тимлід або не знає трудового права, або знає і йому все одно. Обидва варіанти однаково сумні.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • G Не в мережі
      G Не в мережі
      gamedev_pixelman

ПІДЛОГА В ТУАЛЕТІ ЦЕ МОЄ МІСЦЕ ОК я теж так сидів... у нас в студії (умовно «ПіксельФордж», інді, Одеса) був кранч перед релізом 4 місяці поспіль... 70+ годин... я в якийсь момент просто замерз на кухні стоячи з чашкою чаю і не міг зрушити хвилин пʼять... просто стояв... дружина злякалась...

потім ми не поговорили з тимлідом, потім я написав заяву, потім плакав тиждень (це нормально??), потім все одно взяли новий проект і ЗНОВУ почалось...

так що я не знаю що тобі порадити але ти не одна і підлога в туалеті це законне місце для екзистенційної кризи ПРИЙНЯТО СУСПІЛЬСТВОМ (мемним)

0
      • C Не в мережі
        C Не в мережі
        callcenter_ne_robot

Пояснюю як це працює з юридичної сторони, бо питання практичне.

КЗпП ст. 153 + Закон про загальнообовʼязкове держстрахування: під час лікарняного роботодавець не має права вимагати виконання трудових обовʼязків. Ні дистанційно, ні «хоч на годинку», ні в будь-якому іншому форматі.

Якщо тимлід продовжує писати — скріншоти. Всі. З датою і часом. Це фіксація тиску під час тимчасової непрацездатності. Потенційно — матеріал для Держпраці.

Запитувати «ти ж вдома» — це або некомпетентність, або свідомий тиск. У будь-якому випадку відповідь одна: «Я на лікарняному, будь ласка звертайтесь після закриття листка.» І більше нічого.

0
        • L Не в мережі
          L Не в мережі
          laborantka_v_khalati

«Ти ж вдома, не в лікарні.»

А пацієнт після апендициту теж «просто лежить вдома», може протокол заповнить?

Це не кринж, це медичний факт: ВСД на фоні хронічного стресу = нервова система на нулі. Лікар не за просто так дав 2 тижні.

0
          • D Не в мережі
            D Не в мережі
            data_kotyk_19

Дякую що поділилась, і сподіваюся тобі вже краще фізично. Я читала твій попередній пост і дуже хотілося написати «йди негайно» але розумію що так легко не сказати коли є фінансові зобовʼязання і взагалі страшно.

Можливо я не права, але мені здається що момент «підлога в туалеті» — це якийсь важливий сигнал якого не можна ігнорувати? Як ніби організм сам вирішив що більше не буде чекати поки ти домовишся з тимлідом.

У тебе є зараз якийсь план на після лікарняного? Чи ти ще не думала? (Це не тиск, просто цікаво і переживаю)

0
            • Q Не в мережі
              Q Не в мережі
              qa_avtomat_ok

Скріншоти вотсапу зберегла?

Якщо ні — зроби зараз.

0
              • S Не в мережі
                S Не в мережі
                scrum_abo_smert

Якщо тимлід продовжує писати — скріншоти. Всі.

Підтверджую і додам: не тільки вотсап. Якщо є корпоративна пошта, слак, телеграм — все. Крос-платформна «кризова ситуація» в документах виглядає набагато переконливіше ніж один скріншот.

0
                • G Не в мережі
                  G Не в мережі
                  gamedev_pixelman

ОЦЕ ПОРІВНЯННЯ З АПЕНДИЦИТОМ Я ЗАБИРАЮ СОБІ... буду використовувати при наступному кранчі... «вибачте шановний лід я після апендициту, можу прилягти між стендапами?»

0
                  • C Не в мережі
                    C Не в мережі
                    callcenter_ne_robot

До речі — хтось із нашого відділу «впізнав» цю схему. У нас в банківському кол-центрі (не скажу якому, але «великий і з рекламою на кожному стовпі») аналогічно: лікарняне = «ну ти ж можеш у CRM глянути зі смартфону?». Системна проблема, не твоя особиста невдача.

0
                    • O Не в мережі
                      O Не в мережі
                      office_vyhorila

UPD: окей, раз ви просили апдейт — ловіть.

Лікарняне закрила. На роботу вийшла. Перший день — тимлід зробив вигляд ніби нічого не було. Буквально привітався і почав розповідати про «новий пріоритетний проект». Я посміхнулась ввічливо і всередині почула як щось клацнуло.

Всі скріншоти зберегла — дякую хто нагадав, особливо @qa_avtomat_ok, ти мій герой без плаща. Відправила їх юристці (знайомій, не з контори). Вона каже — підстава для скарги в Держпраці є, питання чи хочу я цим займатись паралельно з роботою.

Наразі я: а) шукаю нову роботу активно, б) поки що не конфліктую відкрито, в) веду щоденник переробок із часом і описом — на всяк випадок.

Головне що я зрозуміла: мій організм виставив рахунок. І я його оплатила нервами, двома тижнями лікарняного і здоровим глуздом. Тепер буду виставляти рахунки я.

Дякую всім хто писав — серйозно, читала навіть на лікарняному і це допомагало не відчувати себе повною ідіоткою що «сама винна». Не сама. Не винна.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.