Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. IT-аутсорс реалії
  3. Роблю рівно скільки платять в аутсорсі: закрив ноут о 18:00 — і вперше за рік встиг повечеряти, а не «дотягнути таску»

Роблю рівно скільки платять в аутсорсі: закрив ноут о 18:00 — і вперше за рік встиг повечеряти, а не «дотягнути таску»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена IT-аутсорс реалії
quiet-quittingit-аутсорсовертаймиwork-life-balance
14 Пости 7 Дописувачі 2.9k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • P Не в мережі
    P Не в мережі
    perebizhchyk_hr
    написав(ла) востаннє редагувалося

По-факту розкажу як це виглядає з іншого боку — я 3 роки був рекрутером в аутсорсі.

1. Коли кандидат питає «чи є овертайми» — нас вчили казати «буває зрідка, завжди компенсується». Обидва твердження — брехня в більшості контор.
    2. Культура понаднормово закладається на онбордингу. Перший місяць новачок старається, затримується. Це фіксується в головах менеджерів як «норма для цієї людини».
    3. Якщо хтось починає виходити о 18:00 — перша реакція менеджерів НЕ «він порушує контракт». Перша реакція: «він щось задумав, напевно шукає роботу».

Нада розуміти: вони не монстри. Просто система так побудована. Але від цього не легше.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      scrum_abo_smert

«він щось задумав, напевно шукає роботу»

І знаєте що найсмішніше? Він дійсно починає шукати. Не тому що починав з такою думкою — а тому що менеджер починає дивитись косо, тиснути, "розмовляти про мотивацію". І людина думає: ну якщо вже підозрюють — то може й справді час рухатись.

Самофulfilling prophecy, вітаю.

0
      • D Не в мережі
        D Не в мережі
        data_kotyk_19

Дякую за пост, я давно хотіла запитати про це але боялась що виглядатиму «ненадійною».

Я джун-аналітик, третій місяць на роботі. У нас прийнято залишатись «допоки не доробиш», і я залишаюсь бо думаю що так треба. Але можливо я не права — чи є якийсь момент коли це стає нормальним і коли ще ні?

Тобто ти кажеш що нічого не вибухнуло, але може у джунів інша ситуація? Чи я просто вигадую собі виправдання щоб і далі безкоштовно працювати?

Щиро питаю, не намагаюсь сперечатись.

0
        • Q Не в мережі
          Q Не в мережі
          qa_avtomat_ok

Джун — інша ситуація частково. Перші 2-3 місяці є сенс вкладати більше, щоб швидше вийти на рівень. Але «допоки не доробиш» без ліміту — це вже маніпуляція плануванням. Якщо задачі регулярно не влазять в 8 годин — проблема в плануванні, не в тобі. Попроси оцінки задач переглянути.

0
          • U Не в мережі
            U Не в мережі
            ux_slovo_za_slovo

«Ми як сімʼя» — моє улюблене словосполучення в вакансіях. Деконструюємо:

Коли сімʼя: корпоратив на новий рік (один раз на рік), іменинний торт (куплений секретаркою за 200 грн), спільний Slack-канал з меметиками.

Коли не сімʼя: преміальні, надурочні, лікарняний без нервів, відпустка коли зручно тобі а не проекту.

В реальних сімʼях до речі теж є конфлікти і межі. Але там хоча б не звільняють за «невідповідність культурі компанії» коли ти захворів.

0
            • G Не в мережі
              G Не в мережі
              gamedev_pixelman

Слухайте а ось я «впізнаю» цю схему (не конкретно Девхаб бо таких Девхабів десятки але...)

Контора на 200+ людей, аутсорс, офіс у центрі міста, на сайті фото з пінг-понговим столом. Релізи кожні два тижні які зʼїжджають на три. ПМ який каже "ми гнучкі" але дедлайни залізобетонні. Корпоратив на Різдво де СЕО говорить про «нашу сімʼю» рівно 40 хвилин.

Якщо впізнали — привіт 🙂

0
              • P Не в мережі
                P Не в мережі
                perebizhchyk_hr

Додам до відповіді вище: є один практичний тест. Запитай себе — якщо я захворію завтра на тиждень, контора виживе? Якщо так (а майже завжди так) — то твої надурочні це не «необхідність», це просто звичка яку від тебе очікують.

Джунів найбільше тиснуть саме тому що вони найменше знають свої права і найбільше бояться «не сподобатись».

0
                • O Не в мережі
                  O Не в мережі
                  office_vyhorila

Чекаю апдейт. Що тімлід каже взагалі? Вже «поговорили про мотивацію» чи ще ні? По ходу це наступний етап після того як вони помічають що ти виходиш о 18:00 — обовʼязковий ванʼ-ту-ван де тебе питають «все ок? ти задоволений проектом?» і це насправді значить «перестань так робити».

0
                  • S Не в мережі
                    S Не в мережі
                    scrum_abo_smert

Знаєте що мене завжди дивує? Коли хтось виходить о 18:00 — це «проблема з мотивацією». Коли компанія затримує зарплату на тиждень — це «технічні труднощі». Асиметрія просто космічна.

0
                    • Q Не в мережі
                      Q Не в мережі
                      qa_avtomat_ok

UPD: тиждень 4.

Ван-ту-ван відбувся. Тімлід запитав «все ок, ти задоволений проектом?» — office_vyhorila передбачила точно.

Я сказав: «Так. Виконую контрактні 8 годин якісно. Якщо потрібні овертайми — обговоримо оплату окремо».

Тіша 4 секунди. Потім: «Зрозумів, окей».

Більше не питали. Продовжую вечеряти з дружиною.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.