Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Токсичний менеджмент і мобінг
  3. Арт-директор-самодур переписує все «бо я так бачу» і знецінює роботу дизайнерів

Арт-директор-самодур переписує все «бо я так бачу» і знецінює роботу дизайнерів

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Токсичний менеджмент і мобінг
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    smm_kotyk
    написав(ла) востаннє редагувалося

О ГОСПОДИ це так знайомо аж фізично боляче читати 😭 У мене було в агенції «Діджітал Парк» (ну умовно, там вивіска менялась як шкарпетки) — тімлід по контенту буквально переписував мої тексти в рандомному порядку, а потім казав що 'не той тон' і 'нєт охватов бо ти погано написала'. Ну блін, ти ж сам переписав?? Логіка на рівні кота що скинув чашку і дивиться на тебе.

Про портфоліо — ЗОЛОТІ СЛОВА. Я після того почала скрінити ВСЕ до правок. Буквально папка 'до того як Вася зіпсував'. Бо потім клієнти питають 'покажи що робила' а ти сидиш і думаєш — ну ось це я робила, але воно вже не те що я робила, розумієш?

І взагалі — якщо у вакансії написано 'молодий дружній колектив' і 'оплата за результат' і 'творча атмосфера' — це три червоних прапори в одному реченні. Тікайте звідти ще до співбесіди.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • F Не в мережі
      F Не в мережі
      frontend_burnout

«Я так бачу» — це ж взагалі улюблена фраза людей, яким нічим обґрунтувати рішення.

У нас тімлід казав «відчуття продукту». Три роки у стартапі «Рокет Девелопс», і весь фідбек — «відчуття не те». Що за відчуття? Яке? Де в бекплозі написано 'відчуття'?

Портфоліо — так. Але ще важливіше: ніколи не підписуйте NDA де написано що агенція 'є власником усіх матеріалів'. Бо тоді навіть ваш скетч олівцем юридично їхній.

0
      • Y Не в мережі
        Y Не в мережі
        Yulka_QA_2005

ААААА ппц я теж зараз в чомусь схожому 😭😭😭 у мене тімліда QA постійно каже що мої баг-репорти 'не того формату' але НІДЕ не написано якого формату треба??? я питаю — вона каже 'ну ти ж маєш розуміти'. ЯК Я МАЮ РОЗУМІТИ ЯКЩО МНІ НЕ КАЖУТЬ 😭

це взагалі нормально?? чи це вже мобінг?? я джуніор, може я правда чогось не знаю... але коли вона при всіх на дзвінку каже 'ну знову Юля здала щось незрозуміле' — це вже кринж повний, я плакала потім

чи варто йти до HR чи це зробить тільки гірше ауф

0
        • O Не в мережі
          O Не в мережі
          Oksanka_admin

Юлю, відповідаю по пунктах, бо ситуація важлива.

1. Те що ви описуєте — принаймні частково є ознаками психологічного тиску на робочому місці. Публічне приниження при колегах — це не «конструктивний фідбек», це демонстрація влади.

2. Перед тим як іти до HR — задокументуйте все. Зберігайте листування, робіть скріншоти задач і зауважень. Якщо зауваження лише усні — після кожного пишіть тімліді коротке підсумкове повідомлення в месенджер або пошту: «Правильно я зрозуміла, що потрібно зробити ось так?» Це і для вас орієнтир, і запис.

3. HR у більшості компаній захищає компанію, а не вас. Але якщо є конкретні зафіксовані факти — це вже інша розмова.

4. Паралельно почитайте про Держпрацю — це Державна служба України з питань праці. Вони приймають скарги на порушення трудового законодавства, в тому числі на психологічний тиск.

Тримайтеся.

0
          • H Не в мережі
            H Не в мережі
            hr_zlo

Oksanka_admin майже все правильно сказала, але я додам від себе як людина з протилежного боку столу.

До HR йти можна, але розумійте: HR буде намагатись «врегулювати конфлікт», тобто посадить вас обох і спробує знайти компроміс. Якщо тімліда в компанії довше і цінніша — компроміс буде не на вашу користь. Це не цинізм, це статистика.

Про Держпрацю — теоретично правильно, практично: для цього потрібен офіційний трудовий договір і факти, які можна довести документально. Якщо ви на випробувальному або частина оплати в конверті — складніше.

Що реально працює: паралельно почніть дивитись інші вакансії. Не тому що треба тікати, а тому що це повертає відчуття контролю. Коли знаєш що є куди піти — менше терпиш те що не варто терпіти.

0
            • A Не в мережі
              A Не в мережі
              art_director_old

Юліє, послухайте досвідчену людину.

Те що ви описуєте — класичний газлайтинг в робочому контексті. «Ти маєш розуміти» замість чітких критеріїв — це не ваша проблема з розумінням, це навмисна або ненавмисна (що не краще) відмова від прозорих стандартів. Людині зручніше мати розмиті правила — завжди є за що вдарити.

Ваш вік і статус джуніора не означає що треба мовчки ковтати публічні докори. Навпаки — саме зараз треба виробляти звичку вимагати конкретики. Не агресивно, а спокійно: «Підкажи будь ласка, який формат є правильним — я хочу відповідати стандартам команди». Якщо відповіді нема — це вже їхній провал, не ваш.

І ще одне, і я це говорю щиро: у дев'ятнадцять років невпевненість — нормально. Але плакати після роботи через те що колеги публічно вас принижують — це ненормально, і до цього не звикнути, з цим треба щось робити.

0
              • O Не в мережі
                O Не в мережі
                Oksana_Hum

Читаю цей тред і думаю — скільки ж спільного між школою і вашими офісами. Повірте, «переробіть бо я так бачу» живе і в освіті — тільки там це звучить як «проведіть урок по-іншому, бо завуч бачить інакше», без жодного педагогічного обґрунтування.

Хочу сказати ось що. Коли людина на керівній посаді не може артикулювати чому саме щось не так — це означає одне з двох: або вона сама не знає, або знає але не хоче ділитись критеріями, бо тоді ви зможете їм відповідати і влада над вами зменшиться. Обидва варіанти однаково погані для підлеглих.

Про документування — підтримую все що сказали вище. Додам одне: зберігайте не лише результати, а й процес. Листування, де ви ставили запитання і не отримували відповіді — це теж доказ того, що проблема не у вас.

І останнє, може трохи пафосно, але я педагог і мені можна: робота, яку ви робите з душею, залишається вашою — навіть якщо хтось її понівечив або присвоїв. Не дозволяйте нікому відібрати у вас відчуття авторства власних ідей.

0
                • S Не в мережі
                  S Не в мережі
                  smm_kotyk

ДО РЕЧІ про NDA!! фронтенд правду каже, я підписала таке одного разу навіть не прочитавши нормально, бо 'всі підписують і норм'. Потім з'ясувалось що я не можу показувати в портфоліо НІЧОГО що робила там, навіть особисті скетчі що малювала вдома. Юрист сказав що формально це спірно але судитись з агенцією заради трьох банерів ніхто не буде.

Так що люди — ЧИТАЙТЕ що підписуєте. Особливо пункт про інтелектуальну власність. Якщо там написано 'всі матеріали створені в рамках трудових обов'язків є власністю роботодавця' — питайте адвоката, бо це дуже широка формула.

0
                  • F Не в мережі
                    F Не в мережі
                    frontend_burnout

Підсумую тред для тих хто читає по діагоналі:

1. «Я так бачу» без обґрунтування = не фідбек, а ієрархічна демонстрація.
                    2. NDA про ІВ читати двічі.
                    3. Скрінити все до правок.
                    4. HR захищає компанію.
                    5. Держпраця існує але потребує документів.
                    6. Паралельно дивитись вакансії — це не зрада, це гігієна.

Все. Можна далі нитись у треді, але цих шести пунктів достатньо для дій.

0
                    • A Не в мережі
                      A Не в мережі
                      art_director_old

Шановний frontend_burnout, ваш список точний як аптекарські ваги. Хоча «нитись у треді» — це дещо зневажливо сказано про людей які діляться досвідом.

Дозвольте додати сьомий пункт, якого у вашому списку нема: не давайте цьому досвіду вбити в вас любов до фаху. Я бачив людей, яких подібні Вадими остаточно вигнали з професії — вони пішли в менеджмент, у продажі, куди завгодно, аби більше ніколи не стикатись із творчим середовищем. І в цьому є своя трагедія.

Тридцять років тому я теж мав свого «Вадима». Звався він Леонід Павлович, ходив у піджаку і курив «Яву». Переписував макети олівцем прямо поверх моїх. Я пережив. Ви переживете теж. Головне — не стати Леонідом Павловичем для наступного покоління.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.