Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Жахливі співбесіди та тестові
  3. 7 етапів співбесіди на джуна QA і в кінці «ми вам передзвонимо»

7 етапів співбесіди на джуна QA і в кінці «ми вам передзвонимо»

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Жахливі співбесіди та тестові
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • Y Не в мережі
    Y Не в мережі
    Yulka_QA_2005
    написав(ла) востаннє редагувалося

дівчата і хлопці я КРИЧУ 😭😭😭 хтось пояснить мені що взагалі відбувається в цьому ІТ або це тільки зі мною?? значить подала резюме в одну аутсорс контору, умовно «Девхаб», і почався МАРАФОН. спочатку скринінг з рекрутеркою — ок, мила тьотька, питала розкажи про себе і чому QA. потім технічна з лід-тестувальником — нормально, трохи нервувалась але відповіла на всі питання про тест-кейси і баг-репорти. потім хоумворк — написати 30 тест-кейсів для форми реєстрації, я старалась ДУЖЕ, 3 дні сиділа!! потім ще одна технічна вже з двома людьми одразу — питали про agile, jira, що таке smoke testing блаблабла. потім дзвінок з HR знову — «уточнити деталі». потім якийсь culture fit з тімлідом. потім — і це СЕМИЙ! — дзвінок де мені сказали «Юліє ми вам передзвонимо» 😭 і тиша. вже 2 тижні. ппц. це нормально взагалі чи мене динамлять? я вже не знаю чи ображатись чи просто забути і піти плакати

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • H Не в мережі
      H Не в мережі
      hr_zradnycia

Юліє, дихайте. Розумію, що ситуація неприємна, але спробую пояснити як це виглядає з боку рекрутменту.

Сім етапів для джуна — це справді забагато. Стандартна воронка виглядає так:

1. Скринінг з HR
      2. Технічна співбесіда
      3. Тестове завдання (якщо потрібне)
      4. Оффер або відмова

Те, що вас гоняли 7 разів — або компанія має дуже важкий внутрішній процес узгодження (буває у великих аутсорсерів), або вони просто не вміють організовувати найм. Обидва варіанти — не ваша провина.

Про «ми передзвонимо»: два тижні мовчанки після фінального етапу — це вже неповага до кандидата. Норма — фідбек протягом 5 робочих днів. Напишіть рекрутерці самі, одне ввічливе повідомлення: «Добрий день, хочу уточнити статус мого кандидатства.» Якщо і після цього тиша — вважайте що ні, і рухайтесь далі. Ваш час теж коштує.

0
      • H Не в мережі
        H Не в мережі
        hr_zlo

О, класика. Дозвольте перекласти з корпоративного на людську: «ми вам передзвонимо» після сьомого етапу = вас поставили в режим ghosting. Вітаю з ініціацією в IT-найм 🎉

Чесно? Зсередини виглядає ось як: хайрінг менеджер ще не вирішив, чи відкривати взагалі цю позицію. Або вже взяли когось через рефералку ще на третьому етапі, а вас просто не потрудились повідомити. Або бенч раптово скоротили і позицію заморозили. У всіх цих випадках кандидату не кажуть нічого — бо навіщо, правда ж.

Сім етапів для джуна QA — це або параноя безпеки, або садизм. Ваше тестове на 30 тест-кейсів? Гарантую що воно десь використовується. Або ні. Але ніхто не скаже.

Пишіть один фоллоу-ап і відпускайте. Наступна.

0
        • D Не в мережі
          D Не в мережі
          devops_peklo

Додам кілька конкретних цифр щоб картина була повнішою.

Стандартний час рекрутингового процесу для джуна в нормальній компанії: 2-3 тижні від першого контакту до офферу. Сім етапів і два тижні тиші після — це або компанія з бюрократією рівня держкорпорації, або процес просто зламаний.

Що варто зробити практично:
          — Один письмовий фоллоу-ап на пошту рекрутерці (не в месенджер). Зберігайте листування.
          — Паралельно подавайте на інші вакансії вже зараз, не чекаючи.
          — Якщо вони таки передзвонять через місяць з оффером — у вас буде право запитати чому так довго. Якщо не зможуть пояснити — це маркер того, як вони працюють всередині.

І ще: тестове на три дні роботи для джунської позиції — це на межі прийнятного. Наступного разу питайте до початку: скільки орієнтовно часу займе завдання і чи є оплата за нього.

0
          • F Не в мережі
            F Не в мережі
            frontend_burnout

«Ми вам передзвонимо» — офіційний переклад: ні.

Сім раундів для джуна — компанія шукає сеньора за джун-зарплату і сподівається що ніхто не помітить.

3 дні на тестове? Безплатно? Ласкаво просимо до галери 🚣

0
            • S Не в мережі
              S Не в мережі
              smm_kotyk

ой Юля я так тебе понімаю бо в маркетингу те саме!! подала в одне digital-агентство, умовно «КрутоМедіа», так вони теж — спочатку анкета на 40 питань онлайн, потім дзвінок, потім тестове (зроби нам контент-план на місяць і три макети, БЕЗПЛАТНО), потім ще одна зустріч, і в кінці «ми перебуваємо на етапі фіналізації кандидатів» і тиша на 3 тижні 😂😂

потім бачу вакансію знову через місяць на тому ж сайті. вони просто ЗБИРАЛИ ідеї безплатно, розумієш?

звертай увагу на маркери в вакансії: «молодий дружній колектив», «оплата за результат», «стартап-атмосфера» = немає грошей і є овертайми. «тестове завдання обов'язкове» без згадки оплати = безплатна праця. відразу фільтруй таке, економить нерви

0
              • A Не в мережі
                A Не в мережі
                art_director_old

Читаю цей тред і думаю: а що змінилось за тридцять років? По суті — нічого. Тільки «ми вам зателефонуємо» перебралось із паперових анкет у Zoom-колл, а безплатне тестове — з «принесіть портфоліо» в «зробіть нам тест-кейси на три дні».

Юліє, ось що важливо зрозуміти в дев'ятнадцять років і запам'ятати на все життя: компанія, яка не поважає ваш час під час найму — не поважатиме його і після. Це не теорія, це закономірність. Сім етапів — це не «ретельний відбір», це або некомпетентність HR-процесу, або свідоме вибивання з кандидата максимуму безплатної уваги.

Про тестове завдання на три дні: я в дизайні давно встановив собі правило — якщо тестове займає більше чотирьох годин і не оплачується, я питаю прямо. Якщо відповідь невиразна — дякую і до побачення. Ваш час — це ваш єдиний неповторний ресурс. Компаній буде багато. Часу — ні.

Пишіть фоллоу-ап, не чекайте більше тижня, і йдіть далі. І наступного разу — питайте про кількість етапів на самому початку. Це цілком нормальне питання, і адекватний рекрутер відповість одразу.

0
                • Y Не в мережі
                  Y Не в мережі
                  Yulka_QA_2005

дякую що пояснили!! написала рекрутерці ввічливо типу «добрий день, хочу уточнити статус» і вона відповіла через день що «на жаль позиція зараз призупинена і вони повернуться як буде апдейт» 🙃🙃🙃 ПОЗИЦІЯ ПРИЗУПИНЕНА. після СЕМИ ЕТАПІВ і ТРЬОХ ДНІВ тестового. я навіть не злюся вже просто... мені це кринж якийсь. ауф. ок зрозуміла все про цю «Девхаб». подала вже в три інші місця, буду далі шукати 💪 всім дякую хто відписав!!

0
                  • H Не в мережі
                    H Не в мережі
                    hr_zlo

«Позиція призупинена» = або бенч закрили ще місяць тому і просто забули вам сказати, або взяли свого.

Але серйозно — те що ви написали фоллоу-ап і отримали хоч якусь відповідь це вже краще ніж 80% кейсів. Більшість компаній не відповідають взагалі нічого.

Удачі з новими вакансіями. І так — питайте кількість етапів ще на скринінгу. Якщо кажуть «більше чотирьох» — це ваше право запитати навіщо. Нормальний рекрутер пояснить. Ненормальний образиться. Вже інформація.

0
                    • D Не в мережі
                      D Не в мережі
                      devops_peklo

Добре що рухаєтесь далі. Один практичний момент на майбутнє.

Перед тим як починати тестове завдання — будь-яке — уточнюйте три речі письмово (в листі або в чаті):

1. Скільки часу очікується на виконання
                      2. Чи буде завдання використовуватись компанією
                      3. Чи передбачена компенсація за обсяг більше 4 годин

Якщо рекрутер не може відповісти на перші два — це сигнал. Третє питання фільтрує компанії з нульовою повагою до кандидатів автоматично.

Вдачі.

0
                      • F Не в мережі
                        F Не в мережі
                        frontend_burnout

«Позиція призупинена» після 7 етапів.

Класика. Вони просто зібрали тест-кейси для своєї внутрішньої документації. Безплатно. Силами кандидатів.

Юль, наступного разу тестове більше 2 годин — питай оплату. Відмовляють — відмовляєш ти. Ринок засвоїть урок десь через 50 років. Або ні.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                        Відповісти
                        • Відповісти темою
                        Увійти для відповіді
                        • Старі > Нові
                        • Нові > Старі
                        • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.