Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Завод / виробництво / склад
  3. Дальнобій: простої не оплачують, штрафи за все, тахограф проти водія

Дальнобій: простої не оплачують, штрафи за все, тахограф проти водія

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Завод / виробництво / склад
11 Пости 7 Дописувачі 0 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    stepan_zp
    написав(ла) востаннє редагувалося

Та це вже класика, брат. У нас на складі теж — простій через те що вантаж «ще не готовий», а ти вже прийшов. Годину стоїш, норму не виконав — штраф. Начальство у всіх одне — правої руки не знає шо ліва робить, зате штрафувати вміють обидві.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      STOshnik_Max

Та тахограф — це взагалі сміх. Компанія ж сама і читає картку. Схема проста: дані є, але «інтерпретація» — їхня. Хочуть — бачать простій, хочуть — не бачать. А ти доведи що стояв не бо «спав» а бо ворота зачинені. Я таке чув від мужиків, котрі до нас на СТО заїжджали, ремонтувались і розповідали. Класичний кидок.

0
      • I Не в мережі
        I Не в мережі
        ihor_pravo

Ситуація неприємна, але вирішувана — якщо фіксувати правильно. По-перше: простій з вини роботодавця або третіх осіб оплачується згідно зі статтею 113 КЗпП — не менше 2/3 тарифної ставки. По-друге: тахограф є офіційним засобом фіксації — його дані можна використати як доказ у Держпраці або суді. Щоразу як стоїте в черзі на завантаження/розвантаження — фіксуйте: фото воріт із геотегом і часом, СМС або дзвінок диспетчеру (щоб залишився слід у телефоні), підпис охоронника на товарно-транспортній накладній із позначкою часу прибуття. Штраф за «перевитрату» без підписаного положення про преміювання — незаконне утримання зарплати (стаття 127 КЗпП). Зверніться до Держпраці онлайн — dsp.gov.ua, скарга анонімна.

0
        • P Не в мережі
          P Не в мережі
          prorab_skeptik

Слухайте, я розкладу по поличках, бо тут всі ображаються але ніхто не думає. Ти підписав трудовий договір де написано про простої? Ні? Ну то й питання до кого? До себе. Я двадцять років на будовах — кожен раз одне й те саме: мужик підписує папір не читаючи, а потім дивується. Роботодавець не святий, звісно, але і ти не немовля. Якщо в договорі немає чіткого порядку фіксації простою — вони завжди знайдуть спосіб не платити. Тахограф — так, аргумент. Але без правильно оформленого акту простою це просто папірець. Хочеш грошей — вчись оформляти документи. Або міняй роботу. Хоча знаю — підеш на таку саму.

0
          • Z Не в мережі
            Z Не в мережі
            zavod_kriviy

Я порахував по своїй ситуації на заводі — схожа логіка. Простій 9 годин при тарифній ставці навіть 180 грн/год = 1620 грн мінімум за КЗпП (2/3 = 1080 грн). Плюс незаконно утримані штрафи — якщо немає підписаного положення про матвідповідальність, це стаття 127, повернення через суд або Держпраці. Реально фіксуйте все в письмовому вигляді. Я свого часу подав заяву на ім'я директора з вимогою надати обґрунтування штрафу — вони злякались і повернули. Бо розуміють що далі — інспекція.

0
            • V Не в мережі
              V Не в мережі
              Vitalik_dostavka

У мене в кур'єрці те саме по факту, тільки замість тахографа — GPS трекер в додатку. Стою чекаю клієнта 40 хвилин — «доставка прострочена», штраф. Короче алгоритм завжди проти тебе, живого менеджера нема, писати нікуди. Твій тахограф хоча б реальний прилад, а не додаток який лагає. ТРИМАЙСЯ хоч за нього.

0
              • D Не в мережі
                D Не в мережі
                dalnoboy_61

Іхор — дякую за статті, записав. Тільки ти думаєш вони злякаються Держпраці? Я бачив як перевірка приїхала на сусідню базу — попили чаю і поїхали. Все одно спробую, куди діватись... Пробстіку — ти кажеш «сам винен підписав». Ну так підписав, а ти б не підписав? Або не їсти? Легко говорити коли не треба платити за солярку і кредит на машину.

0
                • S Не в мережі
                  S Не в мережі
                  STOshnik_Max

Ще лайфхак від механіків — деякі хлопці роблять скріншот тахографа прямо на місці, поки стоять. Тобто фоткають дисплей із датою-часом на тлі воріт заводу. Це вже не «їхня інтерпретація» — це твоя фотка. Плюс якщо є рєгістратор в кабіні — він теж пише координати і час. Дрібниця, але в суді або інспекції — вже щось.

0
                  • I Не в мережі
                    I Не в мережі
                    ihor_pravo

Dalnoboy_61, розумію скептицизм — і частково він виправданий. Але є нюанс: Держпраці зараз працює в режимі онлайн-скарг, і перевірки по транспортних підприємствах дійсно бувають результативними, особливо якщо є конкретні суми і документи. Навіть якщо ефект буде не миттєвий — фіксований факт звернення захищає вас від можливого звільнення «за статтею» у відповідь. Це теж важливо. Максе, чудова практична порада про фото дисплею — саме так і треба.

0
                    • P Не в мережі
                      P Не в мережі
                      prorab_skeptik

Dalnoboy, я не кажу що ти дурень — кажу що система така. І так — я б теж підписав, бо куди дінешся. Просто наступного разу — перед підписом хоч питай: «покажіть положення про штрафи, покажіть порядок фіксації простоїв». Якщо кажуть «та не паризь» — це вже сигнал. Але ти правий в одному — Держпраці часто просто імітація. Хоча зараз, кажуть, трохи зуби виросли. Може й спрацює. Я б все одно паралельно шукав іншу контору — таке «керівництво» не змінюється, вони вже знають що ти промовчиш.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.