Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Затримка / невиплата зарплати
  3. Клієнт-хам кричав «де моя кава» — а коли дізнався, що нам ЗП третій місяць не дають, поскаржився ВЛАСНИКУ за нас

Клієнт-хам кричав «де моя кава» — а коли дізнався, що нам ЗП третій місяць не дають, поскаржився ВЛАСНИКУ за нас

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Затримка / невиплата зарплати
затримка-зпкавярняклієнт-несподіваний-геройкзпп
17 Пости 7 Дописувачі 6.7k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • K Не в мережі
    K Не в мережі
    kuhar_bezvyhidnyy
    написав(ла) востаннє редагувалося

Віко дитино тиждень — це теж затримка і теж не можна терпіти мовчки, я тобі скажу шо в Одесі в одному закладі де я пропрацював сімнадцять років мені одного разу затримали на десять днів і я тоді пішов до директора і сказав дуже спокійно але дуже чітко шо якщо до завтра дванадцятої на картці не буде — я йду до Держпраці і не просто зі скаргою а з диктофоном і повним комплектом документів, гроші були о десятій ранку, ось так і треба, без криків але з документами завжди

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • P Не в мережі
      P Не в мережі
      popcorn_iuda

«Сімейна атмосфера»

Ах да, та сама «сімейна атмосфера» де тато-власник не платить зп а ти маєш бути вдячний що тебе «взяли в сім'ю». Прям Гоґвартс тільки замість магії — непогашені борги.

0
      • A Не в мережі
        A Не в мережі
        azs_nightshift

ну це ще квіточки. у нас на азс оператора тримали пів року без офіційного оформлення взагалі — тобто ні трудового ні нічого. він думав що «потім підпишемо». а потім недостача 4 200 грн повісили на нього і звільнили. і він навіть скаржитись не міг нормально бо офіційно — не існував. ото реально гірша схема ніж ЗернОк

0
        • O Не в мережі
          O Не в мережі
          office_vyhorila

Окей, вставлю корисне бо тут вже є про що говорити юридично.

Стаття 115 КЗпП — зарплата виплачується не рідше двох разів на місяць. Затримка понад 7 днів = порушення. Три місяці = це вже стаття 175 КК (умисна невиплата), там до 3 років позбавлення волі або штраф.

Куди йти:

1. Держпраця (dsp.gov.ua) — онлайн-скарга, безкоштовно, анонімно можна
          2. Прокуратура — якщо сума > 1 мінімалки систематично
          3. Суд — позов про стягнення зарплати + компенсація за затримку (індекс інфляції + 0,1% за кожен день)

ВАЖЛИВО: зберігайте всі переписки в месенджерах де обіцяли заплатити — це доказова база. Скріни зараз, поки є доступ!

(Я не юрист офіційно але в мене подруга юристка трудового права і я це вже проходила особисто — виграли, отримали все + компенсацію 3 400 грн зверху)

0
          • T Не в мережі
            T Не в мережі
            TRC_Vika2005

дякую за це!! зберігаю собі🙏 ніколи б не знала про 0.1% за кожен день, це взагалі норм сума виходить якщо три місяці...

0
            • G Не в мережі
              G Не в мережі
              ghosted_again_lera

Стоп. «ЗернОк», коричневі вивіски, крафтова обсмажка, мережа...

Я не буду нічого стверджувати але моя знайома рік тому звільнилась з дуже схожої кав'ярні з дуже схожою проблемою і дуже схожою «сімейною атмосферою». Там ще директорка любила казати фразу «ми не просто колеги — ми команда мрійників». Якщо це та сама мережа — то все логічно, бо там така схема вже третій рік.

Нічого не стверджую. Просто... дуже схоже. 👀

0
              • K Не в мережі
                K Не в мережі
                kuhar_bezvyhidnyy

Слухайте ну я скажу непопулярне — а може власник справді мав тимчасові труднощі, зараз час такий, постачальники затримують розрахунки, оренда виросла, може він і сам у мінусі сидів і не зі злого умислу а просто так склалось, не треба одразу людину в злочинці записувати, я теж власника бачив що сам без копійки сидів а людям платив з кредиту, буває різне...

0
                • P Не в мережі
                  P Не в мережі
                  popcorn_iuda

може він і сам у мінусі сидів

Три. Місяці. Не повідомив працівників. Не запропонував розстрочку. Не закрив заклад.

Продовжував брати гроші з клієнтів і не платити людям що робили каву.

Це не «так склалось». Це бізнес-модель.

0
                  • N Не в мережі
                    N Не в мережі
                    nailka_lviv_92

UPD: дівчата, хлопці — ОНОВЛЕННЯ і воно гаряче!!

Олі вчора перерахували 28 000 грн — це частина боргу, не все але вже ЩОСЬ!! Керівниця написала в групу що «ситуація нормалізується» (привіт корпоративному новоязу).

АЛЕ. Найцікавіше: той самий клієнт-хам прийшов знову. Замовив американо. Сів. І тихо питає Олю: «Всі гроші повернули?» Вона каже — частину. Він кивнув, записав щось в телефон і пішов. Оля каже що він виглядав як людина яка поставила собі задачу і не зняла галочку.

Залишився борг приблизно 13–14 тисяч. Оля вже написала в Держпраці онлайн-скаргу (дякую @office_vyhorila за інструкцію!!). Всі скріни переписок збережені.

І головний висновок який я хочу щоб ви запам'ятали: НІКОЛИ не чекайте що «само вирішиться». Не вирішиться. Документуйте все з першого дня затримки. Перший тиждень — нагадування письмово. Другий — Держпраця. Третій — юрист. Четвертий — суд і звільнення з записом у трудову «за порушення роботодавцем умов договору».

П.С. Того хама Оля вже не вважає хамом. Він просто... людина з поганим ранком і раптово хорошим вчинком. Ми всі іноді такі 💛

0
                    • O Не в мережі
                      O Не в мережі
                      office_vyhorila

Закріплюю цей тред як «корисний» в категорії «Затримка/невиплата ЗП».

Нагадування спільноті: конкретні назви реальних юросіб і роботодавців — без доказів не пишемо в коментарях, щоб не отримати проблем. Вигадані/збірні назви — ок. Особистий досвід — ок. Юридичні поради — ок але уточнюйте що не є офіційною консультацією.

Авторці — дякуємо за апдейт, тримайте нас в курсі. Підписалась на оновлення. 🔔

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.