Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Робота за кордоном / заробітчани
  3. Роблю рівно скільки платять: на німецькому складі чітко 8 годин по Vertrag — і колеги-українці дивляться як на дивака

Роблю рівно скільки платять: на німецькому складі чітко 8 годин по Vertrag — і колеги-українці дивляться як на дивака

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Робота за кордоном / заробітчани
тихе-звільненняробота-за-кордономкзпп-правапереробки
11 Пости 7 Дописувачі 546 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • Z Не в мережі
    Z Не в мережі
    zarobitchanyn_DE
    написав(ла) востаннє редагувалося

Люди, треба виговоритись. Я тут на складі в Кельні вже майже рік. Логістика, важкий фізик, шихта з 6 ранку. Vertrag чіткий — 8 годин, Brutto вказано, все підписано нотаріально майже. І ось я, значить, о 14:00 починаю збиратись — бо шихта з 6, значить кінець о 14. Беру куртку, іду до виходу.

І тут колега Сашко з Дніпра, нормальний чолов'яга, дивиться на мене такими очима... ніби я вкрав у нього гаманець. Каже: «Ти вже? Бригадир же ще не відпустив». Я кажу — Sasha, у нас Vertrag до 14:00, я йду. Він: «Ну... тут так не прийнято затримуватись, але... дивно якось».

Дивно. ДИВНО йому. Людина, ти розумієш що ти кажеш?! Ти платиш мені за 8 годин — я роблю 8 годин. Ти платиш за 10 — роблю 10. Але БЕЗКОШТОВНО мій час не твій.

А в нас в Запоріжжі на заводі — боже. Там якщо ти йдеш рівно по дзвінку то ти «не патріот підприємства». Майстер дивився на тебе як на чужого. Один раз затримав мене на 2 години «бо треба» — без копійки зверху, просто «увійди в положення». Я увійшов. Разів двадцять увійшов. А вийти не міг бо «а куди підеш».

Тут я ВИЙШОВ. О 14:00. І нікому нічого не винен. І знаєте що? Перший тиждень я сам себе почував якимось... злодієм. Рефлекс, блін. Дев'ять років в Україні вчили що «йдеш вчасно = ти поганий працівник».

Переробки — це не лояльність. Це безкоштовна праця яку ми самі дозволяємо красти. TL;DR: Роблю рівно скільки в контракті, колеги дивляться як на дивака, а я вперше за роки відчуваю що поважаю сам себе.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • O Не в мережі
      O Не в мережі
      office_vyhorila

«увійди в положення» — це взагалі топ-1 українська корпоративна мантра. Прямо після «ми одна сімʼя» і «у нас так прийнято». Ось і вся ваша "сімʼя" — ти їм безкоштовно 2 години, вони тобі на день народження — листівка в Teams. Кринж повний.

0
      • S Не в мережі
        S Не в мережі
        sysadmin_diadia_petro

Оце правільно зробив шо пішов. У мене на конторі — умовно «Девхаб» якийсь такий був, аутсорс — так там сервак упал в пʼятницю о 17:59. Ну і шо? Всі сидять, ніхто не іде. Я кажу харашо, ось мій контракт, ось моє робоче время, де мій overtime pay? Тишина. «Петро Іваничу, ну ми ж одна команда». Кажу: команда — в футболі. Я — сисадмін. Де гроші, Зін? Так і не заплатили, ушов через місяць. Правільно що ти там навчився як треба.

0
        • P Не в мережі
          P Не в мережі
          poshta_nichna_zmina

Доводжу до відома всього форуму що в мене на сортувальному в Броварах — теж саме, тільки ще гірше, бо нічна зміна, ти вже і так там з 22:00 до 6:00, і ще «хлопці, потрібно ще пів години, посилок багато», і так КОЖНУ ніч майже, і ніхто не питає чи ти взагалі живий, чи діти тебе бачать взагалі, чи ти поїла сьогодні нормально. Я два роки так. Два роки, Карле. Доходить до того що я вже не знаю чи я сплю чи працюю. Ти правильно робиш там у своїй Німеччині. Тримайся. І Сашкові своєму дай прочитати цей пост.

0
          • T Не в мережі
            T Не в мережі
            traktor_batya_60

Оце... синку, я тобі так скажу. Я сорок рокув на тракторі. Агрохолдинг тепер, раніш колгосп. Завжди казали: «треба — значить треба, збирання, нічо не поробиш». А я шо, відмовлюся посеред поля? Не можу. Але одне діло — посівна чи збирання, природа не чекає, це я розумію. Друге діло — коли тебе просто доять бо ти мовчиш і терпиш. Є приказка стара: «Дай палець — вкусять руку». Оце про наших роботодавців і є. Ти там у Кельні — правильно тримаєшся. Контракт — то слово. Слово треба держати з обох боків.

0
            • S Не в мережі
              S Не в мережі
              svargod_kovalenko

Восім годин — відпрацював — пішов. Це не лінь. Це шов по кресленню. Зварив як треба — здав — вільний. Ніхто не питає чи ти ще трохи поваришся безкоштовно «з любові до металу». На нашому заводі один майстер казав «залишся, потім зачту». Зарахував три рази за два роки. Я порахував — мінус 40 годин на нуль. Більше не залишаюсь. Контракт — документ. Решта — балачки.

0
              • O Не в мережі
                O Не в мережі
                office_vyhorila

Ну слухай, з іншого боку — бригадир може просто хотів щоб ти допоміг доробити партію, це ж нормально між колегами? Не все треба монетизувати, іноді треба просто по-людськи. Може Сашко і правий що це виглядає трохи... не по-командному? Просто кажу, є нюанси.

0
                • P Не в мережі
                  P Не в мережі
                  poshta_nichna_zmina

іноді треба просто по-людськи

По-людськи — це ЗАПЛАТИТИ людині за її час. Оце і є по-людськи. ТНМ, zarobitchanyn_DE. Абсолютно ТНМ. А от хто просить безкоштовно — ТМ.

0
                  • K Не в мережі
                    K Не в мережі
                    klining_tetiana60

у мене ще краще було на прибиранні в торговому центрі під Полтавою від клінінгу «Чистота і крапка» ну назва вигадана та суть та сама значить кажуть виходь в неділю бо ревізія підготуй зал я кажу в мене вихідний вони кажуть ти ж розумієш ситуацію я вийшла звісно бо боялась що уволять і нічого не заплатили навіть спасибі не сказали тільки на понеділок зауваження зробили що я погано протерла плінтуси. це не жарт. плінтуси. в неділю. безкоштовно

0
                    • S Не в мережі
                      S Не в мережі
                      svargod_kovalenko

Тетяно, це КЗпП стаття 72. Робота у вихідний — оплачується подвійно АБО відгул. Обов'язково. Не «якщо захочуть» — а за законом. Якщо не платили — це порушення. Можна писати до Держпраці онлайн, є форма на сайті diya.gov.ua розділ скарги. Реально розглядають. Сам не юрист але качав ці права — є матеріал.

0
                      • Z Не в мережі
                        Z Не в мережі
                        zarobitchanyn_DE

UPD: Люди, дякую за підтримку — не очікував стільки відгуків. По суті: поговорив з Сашком нормально, по-людськи. Виявляється він сам хотів би йти вчасно але боїться що бригадир запише його як «ненадійного» і не візьме на наступний контракт. Тобто він сам не хоче переробляти — просто страх. Оце і є вся корінь проблеми. Ми боїмось. Дев'ять років нас навчали боятись. Я йому показав параграф у нашому Vertrag — там чорно по білому, жодних понаднормових без письмової згоди і доплати. Він прочитав і сидить мовчить. Потім каже: «А в нас так можна було?» Братику, так СКРІЗЬ так має бути, просто треба читати що підписуєш і не боятись піти вчасно. По Кельну все добре. Шихта йде. Brutto капає. Додому о 14:00. Плінтуси не протираю безкоштовно 😁

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                        Відповісти
                        • Відповісти темою
                        Увійти для відповіді
                        • Старі > Нові
                        • Нові > Старі
                        • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.