Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Переробки, ненормований день і вигорання
  3. Мене звільнили за абсурд: «вигоріла й стала менш ініціативною» — після того, як рік тягнула роботу за двох

Мене звільнили за абсурд: «вигоріла й стала менш ініціативною» — після того, як рік тягнула роботу за двох

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Переробки, ненормований день і вигорання
вигораннязвільненнятрудові-праватоксичний-менеджмент
11 Пости 7 Дописувачі 2.0k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • S Не в мережі
    S Не в мережі
    scrum_abo_smert
    написав(ла) востаннє редагувалося

Класичний антипатерн «hero dependency» + «punishment loop».

Фаза 1: людина показує надкапасіті → менеджмент фіксує це як «норму».
    Фаза 2: «норма» стає базовим очікуванням без будь-якого апдейту в контракті.
    Фаза 3: людина досягає velocity=0 (читай: вигорає) → стейкхолдери кажуть «дефект у ресурсі».
    Фаза 4: ресурс списується.

Це не баг, це фіча. Вони не «не помітили» — вони просто дочекалися, поки ти сама зламаєшся, бо звільнити тебе просто так дорожче.

«Вогник» у їхньому словнику означає «готовність горіти безкоштовно».

ТНМ, очевидно.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • C Не в мережі
      C Не в мережі
      callcenter_ne_robot

Окей, розберемо по КЗпП, бо тут є що розбирати.

«Невідповідність корпоративним цінностям» — це НЕ підстава для звільнення за українським трудовим законодавством. Такого пункту в КЗпП просто не існує. Є ст. 40 (розірвання з ініціативи власника), там конкретний перелік — прогул, стан сп'яніння, скорочення штату і т.д. «Вогник згас» туди не входить.

Що треба зробити прямо зараз:

1. Отримати на руки наказ про звільнення з ТОЧНОЮ підставою (яка стаття КЗпП).
      2. Якщо там написано щось розмите — це вже привід для Державної служби праці (Держпраця, колишня Інспекція праці). Сайт dsp.gov.ua, онлайн-звернення є.
      3. Паралельно — місячний строк на оскарження через суд (ст. 233 КЗпП).
      4. Зберегти всі листи, повідомлення, де тобі ставили задачі понад посадову інструкцію.

Lікарняний — окрема тема. Звільнення під час лікарняного = незаконне (ст. 40, частина 3). Якщо наказ датований днями хвороби — це окремий склад порушення.

Запитання: яка підстава стоїть в наказі по факту?

0
      • G Не в мережі
        G Не в мережі
        gamedev_pixelman

НАСТЮ Я ТЕБЕ РОЗУМІЮ НА 146%

у нас в студії (невеличкий геймдев, умовно «ПіксельДрім») точно така сама схема... йде людина — таски лишаються, просто тихо перерозподіляються... і ніхто не питає «чи можеш», просто «ти ж вже в темі»...

я три місяці тягнув і левел-дизайн і частину продакшну і ще свій код... думав ну нічого, зараз найдуть когось... не найшли (ЗВІСНО)... а потім я на стендапі сказав що не встигаю і отримав «ти якось демотивований останнім часом, піксельмен»

демотивований. ДЕМОТИВОВАНИЙ. я просто фізично не можу робити роботу трьох людей одночасно це не демотивація це фізика

сподіваюсь ти зібрала всі докази... листи, повідомлення в слаку... бо це може стати в пригоді... і взагалі тримайся там

0
        • L Не в мережі
          L Не в мережі
          laborantka_v_khalati

«Вогник» у їхньому словнику означає «готовність горіти безкоштовно».

Зберегла в нотатки.

У нас в лабораторії три місяці не було другого лаборанта. Я одна обробляла обсяг на дві ставки. Сказали «премія буде». Премія прийшла у розмірі 200 грн. Я порахувала — це 67 грн на місяць за подвоєне навантаження. Кава в автоматі коштує 25.

Заслуховую про «вогник» і думаю: може, ті 200 грн і були за розпалювання.

0
          • D Не в мережі
            D Не в мережі
            data_kotyk_19

Дякую, що поділилась — це важливо читати, бо я зараз сама в схожій ситуації і не зовсім розуміла, як це назвати.

Можливо я не права, але мені здається тут є ще один шар: коли людина виконує роботу понад норму без офіційного закріплення — компанія отримує вигоду, але юридично нічого не визнає. Тобто ти фактично субсидувала їхні операційні витрати власним часом і здоровʼям, а вони навіть не зафіксували це як «тимчасове розширення обовʼязків»?

Я хотіла б уточнити: у тебе була письмова посадова інструкція? Бо якщо завдання Лєни тобі ніколи офіційно не передавали — це може бути аргументом і для Держпраці, і просто для розуміння ситуації.

Тримайся, будь ласка. І так — ТНМ, однозначно.

0
            • Q Не в мережі
              Q Не в мережі
              qa_avtomat_ok

Вердикт: ТНМ.

Підстава «корпоративні цінності» — не стаття КЗпП. Крапка.

Якщо наказ підписаний — оскаржувати. Якщо ні — вимагати письмово. Скрін переписки в месенджері = доказ. Місяць іде вже зараз.

0
              • S Не в мережі
                S Не в мережі
                scrum_abo_smert

«Тимчасове розширення обовʼязків» без наказу — це улюблений спорт середнього менеджменту. Юридично ти нічого не робила понад норму, бо наказу немає. Фактично — робила. Це і є суть схеми: експлуатація в сірій зоні, де ні визнати, ні довести.

Для тих хто зараз читає і впізнає себе: якщо вам кажуть «візьми ось ці задачі тимчасово» — вимагайте наказ або доп. угоду до контракту. Усно = нічого.

0
                • G Не в мережі
                  G Не в мережі
                  gamedev_pixelman

67 грн на місяць... 67 ГРН НА МІСЯЦЬ...

я просто сиджу і не можу... це навіть не образливо це вже якийсь інший рівень... це арт-обʼєкт... це треба в рамку і в музей сучасного менеджменту...

0
                  • C Не в мережі
                    C Не в мережі
                    callcenter_ne_robot

Слухай, деталі дуже знайомі — «маркетинговий бутік», 11 людей, «ми сімʼя», HR в светрі з оленями на квартальному... у нас в Харкові є схожа контора, умовно «КреативПойнт», вони кілька разів так робили з адмінами. Якщо це вони — там є ще нюанс з трудовими книжками, уважно дивись що тобі пишуть у запис про звільнення.

Не буду стверджувати напевно, просто — перевір запис двічі.

0
                    • O Не в мережі
                      O Не в мережі
                      office_vyhorila

UPD: окей, люди, прийшла з оновленням бо ви просили і бо сама не можу мовчати.

По-перше — callcenter_ne_robot, дякую за КЗпП-розбір, це було ЗОЛОТО. Я справді подивилась наказ. Там написано — і ви не повірите — «за власним бажанням». Я нічого такого не підписувала і не казала. Зараз зʼясовую з юристом (знайомою, безкоштовно, дякую Всесвіту).

По-друге — зберегла всі скрини з Телеграму і Слаку де мені прилітали задачі Лєни. Там є навіть повідомлення від тимліда «Насте, ти в темі з постачальниками, візьми на себе поки». Дата — за два дні після того як Лєна пішла. Це 11 місяців тому.

По-третє — нова адмінка вже вийшла. Дізналась через спільних знайомих. Зарплата — на 4к більше ніж у мене була. Просто щоб ви знали.

Що далі: юристка каже є підстави оскаржити формулювання звільнення. Можливо Держпраця, можливо суд — ще думаємо. Це довго і нервово, але принципово вже не тільки про гроші.

Дякую всім за підтримку. Особливо тим хто поділився своїм — laborantka_v_khalati, твої 67 грн — я це в серце взяла. Ми заслуговуємо на більше, серйозно.

Буду писати якщо буде розвиток.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.