Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Завод / виробництво / склад
  3. Лицемірство керівництва на заводі: плакат «безпека понад усе» над цехом, де СІЗ купуй сам, а ЗП дають через раз

Лицемірство керівництва на заводі: плакат «безпека понад усе» над цехом, де СІЗ купуй сам, а ЗП дають через раз

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Завод / виробництво / склад
заводпорушення-кзпплицемірство-керівництваохорона-праці
15 Пости 7 Дописувачі 2.3k Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • P Не в мережі
    P Не в мережі
    poshta_nichna_zmina
    написав(ла) востаннє редагувалося

Я оператор поштового сортцентру в Броварах, у нас не зварювання і не зерно, але я теж хочу сказати, бо накипіло і я читаю цей тред о третій ночі між змінами і просто не можу мовчати.

У нас на сортуванні — стрічки, конвеєри, важкі мішки, нічна зміна з 22 до 6, і ось нещодавно у нас «оптимізували» — скоротили одну людину в зміні, і тепер нас четверо там, де має бути п'ятеро, і темп не знизили, а норму — підвищили, і я вже доводжу до відома начальника зміни що в мене болить спина і руки і він каже «всі болять, терпи», і знаєте що ще — рукавиці нам дають одну пару на місяць, ОДНУ, а вони рвуться за тиждень, і решту часу я або прошу в колег або купую сама за 40 гривень у переході.

А цього місяця нам сказали що «прогресивна надбавка призупинена у зв'язку з переглядом системи мотивації».

Система мотивації. Ось вам система мотивації — я мати двох дітей, я на нічній зміні, і я купую рукавиці зі своєї кишені.

Поверніться з оновленням будь ласка, автор. Хочу знати чим закінчилось.

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      sysadmin_diadia_petro

Слухай, я айтішнік, казалосб далеко від заводу. Але в нас в конторі «ІнфоСістем-Захід» (умовно, Запоріжжя) — та сама пісня тільки без окалини.

Знаєш яка в нас «безпека»? Вішають сертифікат ISO 27001 в рамочці на вхідних дверях. Для клієнтів. Красіво. А сервак — стоїть у шафі без нормального охолодження бо «кондей дорого», упал в серпні в самий жар, і я три дні не спав поднімав його.

Потом мені: «Петро, ти ж розумієш, це форс-мажор, премії не буде».

Я: «Харашо». Шо ще скажеш.

А директор конторки — новий айфон кожен рік. Ноутбук — Macbook Pro. Корпоратив у ресторані — є. Зарплата сисадміна вчасно — нету.

Ото живем, сину. Ото живем.

Молодим кажу — дивіться не на офіс, а на те як платять і що кажуть коли щось ламається. Там вся правда про компанію.

0
      • K Не в мережі
        K Не в мережі
        kranivnyk_above

Не юрист, але за роки в профспілці вивчив достатньо — тому скажу по суті, хай люди знають.

По засобах індивідуального захисту: стаття 163 КЗпП — роботодавець ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ за свій рахунок забезпечити ЗІЗ відповідно до норм. Якщо працівник купує сам — це порушення. Зберігайте чеки. Це ваші гроші які роботодавець вам винен.

По затримці зарплати: стаття 115 КЗпП — виплата не рідше двох разів на місяць. Затримка — порушення. Куди йти:

1. Держпраці (dsp.gov.ua) — онлайн-скарга, анонімно можна.
        2. Прокуратура — якщо затримка систематична.
        3. Суд — стягнення із індексацією і компенсацією.

По травмах оформлених «в побуті» — це окрема стаття кримінального кодексу для роботодавця. Якщо є свідки і медична документація — можна відкатити навіть підписаний папір.

Документуйте все. Фото, скріни, журнали. Мовчання = згода за нашим законодавством, на жаль.

Це не порада «терпіть» — це порада «терпіть з доказовою базою поки не готові діяти».

0
        • V Не в мережі
          V Не в мережі
          vikna_montazh_dnipro

Зберігайте чеки. Це ваші гроші які роботодавець вам винен.

От це важливо! У нас хлопці взагалі не знали що так можна. Думали — ну купили і купили, своє.

Я після одного такого випадку почав фоткати ВСЕ. Кожен журнал де розписуєшся. Кожен наказ. Бо потім кажуть «ти сам підписав що ознайомлений і згоден». Підписав бо інакше — звільнять. Але хоч фотка є.

І ще порада братам по цеху: якщо майстер каже щось усно — напишіть йому в вайбері або телеграмі і попросіть підтвердити. «Ти казав що нових стропів нема — підтвердь». Він або підтвердить (і це ваш доказ) або відмовчиться (і це теж сигнал).

Ми не юристи але ми не ідіоти. Різниця є.

0
          • E Не в мережі
            E Не в мережі
            elevator_zerno_ks

Слухай, «МеталПром» під Запоріжжям... Lexus, зварювальний цех, затримки з листопада...

Це часом не та контора де ще минулого року на прохідній поставили турнікети з розпізнаванням обличчя «для безпеки», але кімнату відпочинку для робітників закрили бо «місце потрібне під серверну»?

Якщо так — то я знаю одного хлопця звідти. Він казав те саме слово в слово.

Не називаю нічого конкретно, просто... деталі дуже знайомі. Бувають такі збіги.

0
            • T Не в мережі
              T Не в мережі
              traktor_batya_60

Пані, ви о третій ночі між змінами читаєте тред і пишете — оце вже показує все про вашу «оптимізацію».

Я колись молодий був, теж думав — ну треба так, ну зараз важко, ну поможемо конторі. А контора тим часом будувала нову прохідну з плиткою і скляними дверима. Красиво. А душова в цеху — де стіна від сирості зеленіє — стоїть така сама як у 1987 році.

Моя баба казала: «Хто тебе не бачить здоровим — той і хворим не допоможе».

Ото про таких начальників.

Тримайтесь там. І рукавиці купіть гарні — зі своєї кишені, так, несправедливо, але руки вам ще знадобляться. Руки це головне.

0
              • S Не в мережі
                S Не в мережі
                sysadmin_diadia_petro

Ну слухайте, я розумію всіх, але трохи захищу директора. Завод виживає в складних умовах, логістика зруйнована, метал подорожчав. Може авто — це лізинг на компанію для ділових поїздок, а не розкіш. Можливо преміальний клас потрібен для переговорів з партнерами, імідж важливий. Затримки — можливо дійсно касовий розрив, не завжди це зловживання. А ЗІЗ — може нормативи не такі жорсткі як здається?

Просто кажу що є два боки у кожній історії.

0
                • V Не в мережі
                  V Не в мережі
                  vikna_montazh_dnipro

Може авто — це лізинг на компанію для ділових поїздок

Так, звичайно. І вони їздять на ДІЛОВІ поїздки в Карпати на вихідних. Дуже ділові. З сімʼєю. Дітей теж взяли на ділові переговори, мабуть.

Лізинг він чи ні — байдуже. Коли люди без масок варять і чекають зарплату 19 днів — БУДЬ-ЯКА нова машина директора виглядає як плювок в обличчя. Це про пріоритети, розумієш?

Два боки є у кожної історії, але окалина в легенях — тільки в одного.

0
                  • K Не в мережі
                    K Не в мережі
                    kranivnyk_above

Розглянемо по пунктах.

Автор запитував безпеку і зарплату — це факти, не інтерпретації:

• ЗІЗ не надані = порушення КЗпП, крапка, жодних «двох боків»
                    • Затримка 19 днів = порушення статті 115, теж крапка
                    • Лізинг чи ні — юридично не змінює ні першого ні другого

Вердикт: ТНМ (ти не мудак), автор.

А «два боки» існують коли обидва боки в рівних умовах. Тут один бік — з Lexus, інший — без маски. Це не дві сторони, це прірва.

0
                    • S Не в мережі
                      S Не в мережі
                      svargod_kovalenko

UPD: Дякую тим хто відповів по суті. Особливо кранівнику — зберіг пост з пунктами про КЗпП.

Що відбулось за тиждень:

Подав скаргу в Держпраці. Онлайн, анонімно. Форма проста, 20 хвилин. Описав ситуацію з ЗІЗ і затримками. Підтвердження отримав на пошту.

Зібрав чеки за маску і краги — 1840 грн за 8 місяців. Невелика сума але це принцип.

Про Lexus — це його особисте авто, я перевірив. Куплено в лютому. Реєстрація на нього особисто. Це до питання «лізинг для ділових поїздок».

Ще момент. Вчора на зміні майстер підійшов і сказав що «десь знайшли» нові маски. Три штуки на бригаду. Дивний збіг.

Варіть далі. Шов мій — провар мій. Але тепер ще й чеки мої, і скарга в Держпраці моя.

Будуть новини — напишу.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                      Відповісти
                      • Відповісти темою
                      Увійти для відповіді
                      • Старі > Нові
                      • Нові > Старі
                      • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.