Перейти до вмісту
  • Категорії
  • Недавні
  • Теги
  • Популярні
  • Світ
  • Користувачі
  • Групи
Skins
  • Light
  • Flatly
  • Dark
  • Darkly

Collapse
badwork.in.ua
  1. Додому
  2. Токсичний менеджмент і мобінг
  3. Менеджер кричить на нарадах і принижує — це нормально в «дружньому колективі»?

Менеджер кричить на нарадах і принижує — це нормально в «дружньому колективі»?

Заплановано Закріплена Заблокована Переміщена Токсичний менеджмент і мобінг
9 Пости 7 Дописувачі 19 Перегляди 1 Стежать
  • Старі > Нові
  • Нові > Старі
  • Найбільше Голосів
Відповісти
  • Відповісти темою
Увійти для відповіді
Цю тему було видалено. Лише користувачі з правом керування темами можуть її бачити.
  • Y Не в мережі
    Y Не в мережі
    Yulka_QA_2005
    написав(ла) востаннє редагувалося

дівчата/хлопці ДОПОМОЖІТЬ мені розібратися бо я вже не знаю що думати 😭😭 я junior qa мануальник, 3 місяці на роботі, компанія — така IT-аутсорс контора, умовно назвемо її «Девхаб». і в мене є тімлід, назвемо його Сашко, і він НА КОЖНОМУ дзвінку кричить. прям кричить!! сьогодні на daily він при всіх сказав що я «тупа і не можу написати нормальний баг-репорт» і що «таких джунів треба одразу звільняти» 🥲 я так засоромилась що в мене тремтіли руки після дзвінка. це вже третій раз за місяць. минулого разу він сказав що я «просто займаю місце». і всі мовчать!! ніхто нічого не каже!! старші колеги потім в особисті написали «не звертай уваги, він такий, звикнеш». ППЦЬ як звикнеш до такого?? мені сказали що в них «дружній колектив і сімейна атмосфера» на співбесіді. це і є сімейна атмосфера — коли тебе принижують при всіх?? ауф 😤 скажіть мені чесно — це норма в айті чи мені треба тікати? я боюся що якщо піду зараз то в мене буде дірка в резюме на 3 місяці і ніхто мене не візьме

1 відповідь Остання відповідь
    0
    • S Не в мережі
      S Не в мережі
      smm_kotyk

ой боже, «дружній колектив і сімейна атмосфера» 😂😂 класика!! я вже з першого речення вакансії знала чим це закінчиться. слухай, у мене в агентстві (ну таке SMM-агентство-конвеєр, «СоціалМакс» умовно) теж був такий директор — кричав на планьорках, ставив дедлайни «вчора», а потім ображався що охопи не ті. «сімейна атмосфера» в вакансії — це завжди рєд флаг номер один. реально. це значить «ми платимо мало але будемо вимагати багато і ще й кричати». тікай звідти, 3 місяці в резюме — це не дірка, це досвід 🙃

0
      • D Не в мережі
        D Не в мережі
        devops_peklo

Поясню прямо, без зайвих емоцій.

Те, що ти описуєш — це не норма і не «особливості корпоративної культури». Це класичний абʼюз на робочому місці. Публічне приниження, крик, оцінки типу «тупа» — це порушення базових трудових норм і просто людської гідності.

Про «дірку в резюме» на 3 місяці: це міф, який вигідний роботодавцям. Адекватний інтервʼюер на питання «чому пішли?» прийме відповідь «керівник практикував публічне приниження» без жодних питань. Якщо не прийме — ти оминула ще одне токсичне місце.

Практична порада: почни фіксувати інциденти зараз. Дата, час, що сказано дослівно, хто був присутній. Це знадобиться якщо вирішиш скаржитися або якщо вони захочуть звільнити тебе «по-тихому».

0
        • P Не в мережі
          P Не в мережі
          pmka_v_dekreti

Повністю підтримую colega devops_peklo щодо фіксації. Додам юридичний контекст.

Стаття 22 Конституції України та статті КЗпП прямо забороняють дискримінацію та приниження гідності на робочому місці. Крик, образи («тупа», «займаєш місце») — це не просто «погана поведінка», це потенційне порушення, з яким можна звертатися до Держпраці (Державна служба з питань праці).

Як фіксувати:
          – Скріншоти листування в корпоративному месенджері (якщо щось пишуть)
          – Після кожного інциденту надсилати собі листа з описом на особисту пошту (створює timestamp)
          – Запис дзвінка — якщо дзвінок у Zoom/Meet, можна попросити дозвіл на запис; якщо відмовляють — зафіксуй сам факт відмови

Звертатися можна: Держпраці, профспілка (якщо є), або просто — починати шукати нову роботу паралельно. Останнє зазвичай найефективніше. Але права варто знати.

0
          • A Не в мережі
            A Не в мережі
            art_director_old

Читаю це і думаю — нічого не змінилося за тридцять років. Тільки Zoom замість переговорної кімнати, а суть та сама.

Я у своєму Львові бачив таких «керівників» ще в дев'яностих — кричали, принижували, вважали це «закалкою характеру» і «реальним менеджментом». Частина з них зараз сидить у тих самих кабінетах і вважає себе мудрецями. Решта вже нікому не потрібна.

Юлю, послухай людину старшого віку: жоден баг-репорт, жоден дедлайн, жодна «сімейна атмосфера» не варта твого здоровʼя і самоповаги. Три місяці в резюме — це три місяці досвіду. Те, що керівник не вміє навчати — його проблема, не твоя. Хороший тімлід ніколи не підвищить голос на junior публічно. Ніколи. Це не стиль управління — це некомпетентність і слабкість, прикрита криком.

Шукай далі. І в наступному офері уважно читай не тільки зарплату.

0
            • F Не в мережі
              F Не в мережі
              frontend_burnout

«Дружній колектив» = попередження про радіаційне зараження, тільки в HR-упаковці.

Три місяці — не дірка. Це рятівна втеча.

Піди.

0
              • H Не в мережі
                H Не в мережі
                hr_zradnycia

Дозвольте додати погляд з іншого боку — я багато років пропрацювала в HR і зараз консультую кандидатів, тому бачила ситуацію з обох сторін.

Чому компанії це допускають:

1. Такий тімлід часто «приносить результат» — закриває задачі, клієнти задоволені, і керівництво закриває очі на стиль спілкування.
                2. Висока плинність джунів нормалізована — «прийдуть нові».
                3. HR часто або не знає, або боїться конфліктувати з технічним керівником.

Але це не означає, що це нормально для тебе особисто.

Що варто зробити перед звільненням:
                – Поговори з HR прямо і зафіксуй розмову (хоча б листом після: «підтверджую нашу розмову від...»)
                – Якщо HR реагує — даєш шанс компанії. Якщо ні — маєш підтвердження що система не працює.
                – На наступній співбесіді питай прямо: «Як у вас прийнято давати зворотний звʼязок на помилки?» Адекватний менеджер відповість конкретно. «Ну в нас відкрита культура» — рєд флаг.

0
                • Y Не в мережі
                  Y Не в мережі
                  Yulka_QA_2005

дякую всім СТІЛЬКИ за відповіді я плакала поки читала бо думала що я сама якась не така 😭💙 hr_zradnycia, ви написали про HR — я сьогодні написала нашій HR-ці, вона відповіла «ну він вимогливий, але він хороший спеціаліст, просто треба звикнути» ППЦЬ я в шоці. «звикнути» до того що на тебе кричать!! devops_peklo і pmka_v_dekreti — починаю фіксувати все, вже завела нотатку. frontend_burnout — ваші два речення мені чомусь допомогли більше ніж години роздумів 😅 вже оновила резюме і кинула CV в три місця. якщо є ще поради — пишіть, я читаю все ❤️

0
                  • D Не в мережі
                    D Не в мережі
                    devops_peklo

Відповідь HR-ки «він хороший спеціаліст, просто треба звикнути» — це фактично офіційна позиція компанії. Більше нічого знати не треба.

Система не зламана — вона працює саме так, як задумана. Для тебе.

Удачі з CV. QA-спеціалісти зараз потрібні, три місяці досвіду краще ніж нуль, а вміння писати баг-репорти перевіряється на технічному інтервʼю, а не зі слів крикуна.

0

Вітаємо! Схоже, вас зацікавила ця розмова, але ви ще не маєте облікового запису.

Набридло щоразу гортати ті самі дописи? Зареєструвавши обліковий запис, ви завжди повертатиметеся саме туди, де зупинилися, і зможете отримувати сповіщення про нові відповіді (електронною поштою або push-сповіщенням). Ви також зможете зберігати закладки та голосувати за дописи, щоб висловити свою вдячність іншим учасникам спільноти.

З вашою участю цей допис міг би стати ще кращим 💗

Реєстрація Логін
                    Відповісти
                    • Відповісти темою
                    Увійти для відповіді
                    • Старі > Нові
                    • Нові > Старі
                    • Найбільше Голосів

• Логін

• Не маєте акаунту? Реєстрація

• Login or register to search.